Szerencsére senki sem sérült meg ezúttal sem. Az eset még március végén történt, de eddig nem derült ki. Az elemet megrendelték, egyedileg kell legyártani.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár mi is bíztunk abban, hogy nem lesz több hasonló eset, hiszen az utolsó majdnem napra pontosan öt éve történt, persze nagyon reméljük, hogy ez volt az utolsó, közölte a Szabad Pécs megkeresésére a 2010-es pécsi EKF-program egyik nagyberuházását, a megyei és egyetemi könyvtárat, a pécsi Tudásközpont épületét üzemeltető cég ügyvezetője, Prekopcsák Tamás.

Az eset egyébként még március végén történt, de eddig nem került nyilvánosságra, a Szabad Pécs értesülését az igazgató azonban megerősítette. Azzal, hogy szerencsére személyi sérülés ezúttal sem történt, csakúgy, mint a korábbi esetekben.

A Tudásközpont déli homlokzata alatti kordon – Ide esett a lehulló üvegtégla március végén – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Amelyek után, immáron hosszú évek óta a Tudásközpont épülete körül egy védőkordon van húzva, éppen azért, hogy ha esetleg ilyen eset történne, akkor se eshessen senkire se az üveg. Ahol nincs kordon. Ott pedig biztonsági tető védi a közlekedőket.

Az üvegtégla egyébként egy speciális, egyedileg gyártott biztonsági üveg, azaz, akár már a levegőben is apró darabokra hullik (robban) szét.

Jól látható, hol hiányzik az álló téglalap-formájú üvegtégla a pécsi Tudásközpont déli homlokzatáról – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Prekopcsák Tamás elmondta, hogy az üveget már megrendelték, azt az Orosházi üveggyárban állítják elő, egyedileg, és májusban érkezhet majd meg, azt követően tudják pótolni.

Az üvegtégla az egyik felső emeleti szintről zuhant le a Tudásközpont déli homlokzatáról március végén, napközben.

Több hasonló eset is történt 2010 decembere és 2015 vége közt, vélhetően a feszített üvegben lévő feszültség okozhatja az egyedi eseteket, ez már korábban kiderült.

KategóriákPOP