Hétvégén a Szamárfül Családi Fesztivál keretében három napra a gyerekeké lesz a Zsolnay Kulturális Negyed. Több mint 100 program, Palya Bea és Kolompos együttes koncert vár kicsiket és nagyokat, megnyílik az országban a legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás, a nevében kegyetlen szóviccel büntető JáTECHtér.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK) által szervezett, még Márta István által gründolt Szamárfül Fesztivál az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiváljává nőtte ki magát az elmúlt években. Az idei fesztiválon fellép többek között Palya Bea, a Kolompos együttes, a Simply English, Bíró Eszter, valamint Bognár Szilvi és Zenekara. Esténként a Diafilmsarokban a hagyományokhoz hűen Bogárdi Aliz mond esti mesét.

Napközben a gyerekek készíthetnek pecsétet, famedálokat, öko-gőzhajót, egyedi táskát. Lesz buborékbűvölés és a bátrak a sportvívást imitáló játékfegyverekkel vívhatnak egymással a PTE-PEAC Vívószakosztály közreműködésével. Izgalmasnak ígérkezik a Ládavasút, ahol a gyerekek egy faládában ülve suhanhatnak le a 16 méter hosszú lejtős pályán. 

A fesztiválon számos színházi és bábszínházi darab látható majd, több előadást tart a Bóbita Bábszínház, de itt lesz például a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a budapesti Gólem Színház és a debreceni Ort-Iki Bábszínház is. A Tintaló Társulás Circus Mechanicus című rendhagyó cirkuszában fabódé várja a nagyérdeműt, aki a kulisszák mögé is bekukkanthat. 

Idén a Retextil Alapítvány különleges, vetélkedővel egybekötött workshoppal készül, a Kispék Műhely keretében az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kenyérkészítés rejtelmeibe. Az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal játékosan tanulhatnak a környezetvédelemről, az ÉlményMűhely foglalkozásán pedig a művészet, a tudomány és a technológia összefüggéseit fedezhetik fel a gyerekek.

A Szamárfül Fesztiválon nyílik meg az országban a legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás, ahol több mint 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók. A JáTECHtér több mint 30 év informatikai és elektroakusztikai eszközeiből álló, egyedülálló látványosság, amely a játékokhoz kapcsolódóan a konzolok, a hangeszközök és a vizuális fejlődés területére is bepillantást ad. 

Jó hír, hogy idén egy új rokonnal bővült a fesztivál kabalaállataként ismert, eddig négytagú szamárcsalád. Ő a „Bohém Nagybácsi”, aki örömmel várja a gyerekeket, hogy a hátára pattanva fotózkodjanak, akár egyszerre hárman is. A teljes szamárcsalád a Ginkgo téren várja a gyerekeket a fesztivál ideje alatt.

A Szamárfül Fesztivál után sem fognak unatkozni a gyerekek, ugyanis újabb fejlesztéseket valósít meg a ZsÖK a Zsolnay Negyed játszóterein.

„Szemmel látható, hogy az óriáscsúszda tavalyi felavatása óta jóval több család tölti a Negyedben a szabadidejét, ezért egyértelmű volt, hogy további bővítésekkel szeretnénk kedvezni nekik” – mondta el Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

A Bóbita Bábszínház közelében, az óriáscsúszda mellet kap helyet két új hinta, amelyekből az egyik biztonságos üléssel a kisebbeknek való, a másik pedig egy klasszikus gyermekhinta. Ezen felül napvitorlákat helyeznek ki a Bóbita Bábszínház előtti és az m21 Galéria feletti játszóterekre, de párakapukat is felállítottak a Negyed területén.

KategóriákPOP