Pécs határában szenvedett balesetet egy 43 éves motoros. Egy előtte haladó autónak ütközött, kórházba szállították, ám nem egy szimpla sérüléses baleset történt, kábítószer miatt is eljárást kell indítania a rendőrségnek. A férfinél 2,5 kiló kokain volt, ami a feketepiacon nagyjából 50 milliót ér.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécs határában, a 66-os úton ütközött össze egy személyautó és egy motor vasárnap délután. A karambol azonban több szempontból sem szokványos volt. És itt nem arra gondolunk, hogy az autót vezető férfi lefékezett, a mögötte haladó motoros pedig – mivel valószínűleg nem tartotta be a követési távolságot – hátulról a gépkocsinak ütközött, leesett a motorról, megsérült, ami miatt kórházba kellett szállítani.

Hanem arról, ami már a kórházba szállítást követően következett. Ott derült ki ugyanis, hogy a motoros hátizsákjában két darab, tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt tömb lapult, és a csomag azonnal gyanús lett, hogy abban nagy mennyiségű kábítószer lehet.

A rendőrök ki is vonultak a kórházba, s a két, egyenként több mint egy kilogrammos csomagot gyorsteszttel megvizsgálták, kiderült, hogy 2,5 kiló kokaint rejtenek a tömbök.

A “több mint 2,5 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyagot” ezért lefoglalták. A drog feketepiaci értéke elérheti az 50 millió forintot is.

A balesetzet szenvedettt férfinél is végeztek gyorstesztet, ami ugyancsak pozitív lett: ő azonban a kokainon túl amfetamint is jelzett. Vagyis nem kizárt az sem, hogy drog hatása alatt motorozott.

A 43 éves nemesnádudvari férfit már a kórházban kihallgatták, és a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették, intézkedtek a folyamatos őrzésére, és kezdeményezték a letartóztatását. Azóta, a lakásán házkutatást is tartottak, ahol informatikai eszközöket, és vagyonbiztosítás céljából egy értékes személyautót is lefoglaltak a nyomozók.

A férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék:
KategóriákPOP