Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt ellene ugyanis a Pécsi Járási Ügyészség, olvasható a Baranya Megyei Főügyészség péntek reggeli sajtóközleményében. A lány Pécsett hallgató és kollégista, szórakozóhelyen árulta az ekit. Nem nagy tételben, de a csekély mennyiséget meghaladóan.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádhatóság azt írta, hogy a 20 éves egyetemista lány Pécsett egy kollégiumban lakott, mivel itt folytatta egyetemi tanulmányait. 2019-ben, egy ismeretlen személytől ecstasy (eki) tablettákat vásárolt abból a célból, hogy azokat árusítsa. A lány az így vásárolt kábítószert 2019 februárjában egy pécsi szórakozóhelyen árusította. A vendéglátóhelyre összesen 55 db tablettát vitt magával, melyet 2.000,-Ft/db áron kívánt értékesíteni.

A szórakozóhelyen egy ismeretlen férfinek eladott 5 db tablettát, ezt azonban a vendéglátóhely dolgozói észrevették, ezért az egyik dolgozó próbavásárlást csinált, melynek során a vádlott 1 db tablettát eladott neki.

Ezt követően a biztonsági őrök az irodába kísérték, majd értesítették a rendőrséget.

Az egyetemista által árusított tabletták mennyisége a csekély mennyiség felső határát meghaladta, azonban a jelentős mennyiség alsó határát nem érte el.

A vádlott cselekménye kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapítására alkalmas az ügyészség szerint, melynek büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a járványügyi helyzet miatt bevezetett új jogszabályok alapján tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt.

KategóriákPOP