Több pécsi kutyafuttatón vagy annak közelében is mérgezett kolbászadarabokat találtak gazdák, így most a szokásosnál is elővigyázatosabbnak és körültekintőbbnek kell lenniük. Az ügyről elsőként az RTL Klub Híradója számolt be egy riportban. Ők úgy tudják, hogy egy állat el is pusztult. A Szabad Pécs arról szerzett tudomást, hogy a fagyállóba mártás, patkányirtóval való mérgezés, esetleg szögek elhelyezése a kutyáknak csábító falatokba egyáltalán nem újkeletű módszer. 

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbb, jellemzően Pécs nyugati városrészében lévő kutyafuttatón is mérgezett kolbászdarabokat helyeztek ki ismeretlenek, számolt be róla az RTL Klub Híradója. Ők arról is tudnak, hogy egy állat már elpusztult emiatt, és hogy több másik állat pedig csak a szerencsének és/vagy az állatorvos szakértelmének köszönhetően élte túl azt, hogy ilyen mérgezett falatot nyalt meg, vagy nyelt le.

A Szabad Pécs  híradóból kiderül, a rendőrség azt közölte, nem érkezett hozzájuk bejelentés kutyamérgezésről. Lapunk is úgy tudja, hogy egyelőre, tegnapig legalábbis nem érkezett feljelentés ilyen ügyben a pécsi rendőrséghez.

Az RTl KLub Híradója szerint ezek nél a pécsi kutyafuttatóknál próbálkozhatott az elkövető

Beszéltünk viszont Farkas Tamás állatvédővel, a pécsi Misina Állatvédő Egyesület vezetőjével. Ő azt mondta, hogy most, frissen és konkrétan nem hallott ilyen esetekről, és nem is érkezett be hozzájuk olyan kóbor kutya, amely mérgezett és/vagy szöges kolbászt ehetett volna. Merthogy az egyértelmű a szakember szerint is, hogy akármi is lehetett a célja annnak, aki erre a dologra vetemedett, elsősorban persze valószínűleg a kutyafuttatókra járatott kutyák elleni támadás, a kóbor állatokat is érintheti a ténykedése. Márpedig  valóságalapja nyilvánvalóan nagyon is lehet szerinte is a hírnek, mivel azt ők is hallják lényegében folyamatosan és hosszú ideje, hogy időről időre ezeket a módszereket valakik előveszik.

Farkas Tamás azt mondta, hogy bármelyik dologgal is találkozna a kutyánk, akár szöges, akár fagyállós kolbásszal, akár patkánymérget enne, az állatnak az élete közvetlen veszélyben lenne, és szenvedést is okozna a kutyának. Farkas Tamás azt mondta, hogy az állatok egyébként a fagyállót akár önmagában is megeszik/felnyalják (ha például egy nem a kukába dobott, üresnek vélt üvegből valamennyi kifolyik), mert annak édeskés íze van. Éppen ezért eszik meg gyanútlanul a fagyállóba mártott kolbászt is. Tehát hallják régóta ezeket a legendákat és esetenként valós eseteket, de az elmúlt években sem volt náluk olyan beszállított kóbor kutya, amelyet ilyen mérgezés miatt kellett volna ellátni. Lehetséges persze, hogy pont azért, mert már nem értek be hozzájuk. Arra, ha valakinek a kutyája vélhetően egy fagyállóba mártott falatot eszik meg, a leggyorsabb válasz (az állatorvos felkeresésén túl) a kutya alkohollal való kínálása lehet, ez a módszer esetleg segíthet abban, hogy a kutya túlélje az esetet.

Az RTL videóját nálunk is megnézhetik

KategóriákPOP