Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittas állapotban vezette gépkocsiját, melynek során halálos balesetet okozott.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Baranya Megyei Főügyészség kedd reggeli közleménye szerint a vádlott 2019 augusztusában egy ismerősénél járt egy baranyai faluban, kerti összejövetelen. A férfi a partira a gépkocsijával érkezett. Ott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, minek hatására közepesen ittas állapotba került.

Este 10 óra után a vádlott megszólította a társaságban lévő egyik hölgyet, mondván, a faluban tesz egykört az autójával. A gépkocsiba a hölgy is beült, de a férfi vezetett. Kihajtott a kerti parti helyszínéről, a családi ház udvaráról, majd az utca végén lévő kereszteződésben kézifékes fordulást akart végrehajtani, ezért a jármű kézifékét berántotta. A gépkocsi azonban kisodródott, és az útmenti vízelvezető árokba csapódott, majd az autó fejtetőre állt.

A baleset során a férfi mellett helyet foglaló sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A terhelt cselekménye halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének a megállapítására alkalmas.

KategóriákPOP