Válaszolt az új pécsi városvezetés a Fidesznek az “osztalékügy” kapcsán. A kedd délutáni közleményt a városvezető Mindenki Pécsért Egyesület alá tartozó pécsi városházi frakciók közösen jegyzik.

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben a cikkben írtunk arról, hogy hétfőn délután, ugyancsak közleményben a Fidesz pécsi képviselőcsoportjának két tagja bírálta a Pétáv Kft. osztalékfizetését. Csizmadia Péter frakcióvezető (s 2014-2019. közt pécsi városházi gazdasági bizottsági elnök), valamint Vári Attila volt polgármesterjelölt azt írták, hogy “a balliberálisok, most hogy ismét hatalomra kerültek, máris megkezdték a pécsi közműcégek sarcolását”.

Már tegnap megkerestük ebben az ügyben a városvezetést, hogy reagáljanak. Arra ugyanis pédául nem keresték a Fidesz politikusai a választ – legalábbis a közleményből ez tűnt ki, azon túl, hogy sarcolnak –, hogy mi volt az oka az osztalékfizetésnek. Ugyanakkor azt is megkérdeztük, hogy mi volt a városi cégekkel korábban, volt-e osztalékfizetés. A városházi “válasz” egy sajtóközlemény formájában érkezett”

A lényeg, hogy szerintük már lehet tudni, hogy a Fidesz vezetése alatt az önkormányzati cégek miért nem fizettek osztalékot: “a nyereséget, a pécsiek pénzét ugyanis nem a városra és annak lakóira, hanem haverokra, mondvacsinált tanácsadói szerződésekre, zsíros ügyvédi megbízásokra költötték”.

Alább a teljes közlemény, szó szerint

“Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

mostanra már mi és a pécsiek is pontosan tudjuk, hogy miért nem fizetett a Fidesz vezetése alatt a város egyetlen önkormányzati cége sem osztalékot. A nyereséget, a pécsiek pénzét ugyanis nem a városra és annak lakóira, hanem haverokra, mondvacsinált tanácsadói szerződésekre, zsíros ügyvédi megbízásokra költötték.

Az új pécsi városvezetésnek az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása, valamint a túlárazott ügyvédi és tanácsadói szerződések megszüntetése volt az egyik első dolga. Ezzel megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az önkormányzati cégek osztalékot fizethessenek, a pécsi adófizetők pénze pedig valóban őket szolgálja.

Hogy teljesen világos legyen az osztalék célja: az összeget az új koronavírus járvány elleni védekezésre szánjuk.

Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

ezek után már csak egy kérdés maradt, amire a pécsiek választ várnak: ha nem a város javát szolgálják, akkor hova kerüljön a pécsi adófizetők pénze?

A.: Budapestre

B.: Mohácsra

C.: Moszkvába

Erre várjuk a választ!

Köszönettel:

A Mindenki Pécsért Egyesület frakciói”

KategóriákMETÁL