Elindult az országos szűrővizsgálat, több nagy magyar egyetem részvételével és koordinálásával, köztük a Pécsi Tudományegyetemével. A szűrés eredm

A cikk a hirdetés után folytatódikAzt derítik ki a vizsgálatra hívott lakosoknál, hogy az adott személy találkozott-e már a koronavírus kórokozójával, s ha igen, átesett-e már a fertőzésen, avagy esetleg éppen megfertőződtek.

A PTE öt megyében, május elsejétől kezdte meg a szűrést: Baranyában, Somogyban, Tolnában, Zalában, illetve Vas megyében. Szájból és az orrgaratból is vesznek mintát és a könyökvénából vért is az esetleges fertőzés vagy fertőzöttségen való átesés megállapításához. Szűrőbuszon és fix telephelyen is végzik a szűrést. A lakosság egy része kap KSH-tól meghívást, és azárt fontos, hogy elmenjenek, mert olyan személyeket hívtak meg a szűrésre, akiknek a teszteléséből a kutatás arra tud adni választ, hogy milyen lehet a koronavírus-fertőzöttség az országban – mivel a KSH olyan reprezentatív minta alapján jelölte i azokat, akiket behívtak, aminek segítségével a régiós és az országos adatok modellezhetők.

Címkék:
KategóriákMETÁL