A Szabad Péntek eheti adásában Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének helyi vezetőjével az újranyitó iskolákról beszélgetünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA teljes epizód itt hallgatható meg:

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor Pocket Casts | Breaker |  Radio Public | RSS | Letöltés

Orbán Viktor 180 fokos fordulatait összegyűjteni, rendszerezni nem kis feladat, de a digitális oktatásra való átállás biztosan TOP 10-es teljesítmény. Olyannyira, hogy a kormányhű média nem is igazán tudta lekövetni: ami március 13-én délelőtt még egyenesen eszetlenségnek számított, hiszen az ellenzék és szakmai szervezetek javasolták, az estére már a járvány elleni védekezés egyik alapvetése volt. Persze, az iskolákat NEM zárták be, csak az oktatás került át az online térbe. Mindenesetre mindenfajta átállási moratórium nélkül egy hétvégét kaptak a pedagógusok, hogy megszervezzék, kitalálják, amit meg kellett szervezni, ki kellett találni. Az alapvető problémák egy részét, például az eszközök hiányát azóta sem sikerült orvosolni a fenntartóknak.

A héten pedig Maruzsa Zoltán, oktatásért felelős államtitkár újabb járványügyi enyhítéseket jelentett be, hol máshol mint Facebookon. A bejelentés óta a részleteket egyelőre megint nem sikerült teljesen tisztázni, így Nagy Erzsébethez fordultunk. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökségi tagjával, és gyakorló tanárral, nem csak az iskolák újranyitásáról, hanem az érettségiről és a NAT-ról is beszélgettünk.

KategóriákPODCAST