A Pécsi Járási Ügyészség pénteki közleménye szerint garázdaság miatt vádat emeltek egy hajléktalan férfival szemben, aki Pécsett több járókelőre rátámadt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádirat szerint a férfi 2020 márciusában délelőtt, Pécs belvárosában odalépett egy autóbuszról leszálló fiatalemberhez, és őt minden előzmény nélkül ököllel orrba ütötte. Azütést követően ökölvívó állást vett fel és újból támadni próbálta a sértettet.

A történteket látta egy nő, aki gépkocsijával ekkor érkezett a helyszínre, és szólt a fiatalembernek, hogy szálljon be az autóba. A sértett a gépkocsihoz futott, beugrott a hátsó ülésre, miközben a gépkocsivezető bekapcsolta a központi zárat.

A vádlott megpróbálta az autó ajtaját feltépni, többször nagy erővel ráütött a gépkocsi üvegére, illetve a karosszériára, az autó azonban a sértettel a helyszínről elhajtott.

Mindezt több járókelő is látta, akik megpróbáltak elszaladni. Az elkövetőhöz legközelebb álló nő a vádlott elől már nem tudott kitérni, így a hajléktalan férfi őt is mindenfajta előzetes szóváltás nélkül ököllel arcul ütötte. A nő megpróbált továbbmenni, de a vádlott követni kezdte, ekkor azonban a többi járókelő közbeavatkozott, a férfit visszatartotta és értesítették a rendőrséget.

A vádlott cselekménye a vádhatóság szerint a garázdaság és a könnyű testi sértés vétségének a megállapítására alkalmas.

KategóriákPOP