A Szabad Péntekben ezúttal Ágoston Zoltánnal, a Jelenkor irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztőjével beszélgettünk POSZT-ról, kultúrpolitikáról és párhuzamokról.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja – Ágoston Zoltán: A kulturális intézmények nem együtt, hanem egymás mellett működnek – 49:24

A Jelenkor nagy túlélő, hiszen több, mint hat évtizede alapították az irodalmi és művészeti folyóiratot Pécsen. A június pedig két rendezvény miatt is különleges szokott lenni a Jelenkor szempontjából. Ebben a hónapban a Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz kapcsolódva szoktak tematikus számmal jelentkezni, és a könyvhétnek is június első hetében kellene lennie.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor Pocket Casts | Breaker |  Radio Public | RSS | Letöltés

A Jelenkor nagy túlélő, hiszen több, mint hat évtizede alapították az irodalmi és művészeti folyóiratot Pécsen. A június pedig két rendezvény miatt is különleges szokott lenni a Jelenkor szempontjából. Ebben a hónapban a Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz kapcsolódva szoktak tematikus számmal jelentkezni, és a könyvhétnek is június első hetében kellene lennie. A járvány miatt persze mindkét rendezvény elmaradt, így több kérdés is felvetődött. Közben pedig a mostani kultúrpolitika és a Tilt Tűr Támogat hármasságával jellemezhető korszak párhuzamosságai, a pécsi kulturális élet és intézményrendszer is szóba került. Szóval Ágoston Zoltánnal, a Jelenkor főszerkesztőjével a Művészetek és Irodalom Házában beszélgettünk.

KategóriákPODCAST