Az eset még csütörtökön este történt. A hírt a bama.hu értesüléseként olvastuk. Ők írták meg, hogy egy harminc év körüli férfi akart a Barbakántól Pécs-Vasasra jutni, de az alagútnál előkerült a fegyver, amivel megfenyegette a sofőrt, hogy hajtson tovább.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz utas egy kapucnis, az arcát maszkkal eltakaró férfi v olt, aki egy, a Barbakánnál várakozó Volán-taxiba ült be. A férfi Pécs-Vasasra akart eljutnik, de az utas fura viselkedése miatt a taxis már a Kálvária-dombon, az alagút előtt azt mondta, előleget kér a fuvarért, a férfi azonban erre inkább fegyvert rántott.

A férfi próbálta a taxist nyugtatni, de ő satufékezett és segítséget hívott. Több taxis is a helyszínre érkezett, de a hirtelen lefékező autót egy éppen arra haladó rendőrautó is látta, és fel is figyeltek rá a benne ülő egyenruhások.

A rendőrök el is fogták hamarosan az ekkor már futásnak eredő 30-40 év közötti férfit. Kiderült, hogy egy gumilövedékes, átalakított pisztoly volt a férfinál, sőt a gumilövedékekbe még csavarokat is töltöttek.

Az esetről azóta az RTL Híradó is forgatott, amit az alábbi videón láthatnak.

KategóriákPOP