KOMLÓ – Boros Misi nyomdokaiba léphet a komlói Remenyik Balázs, aki kiváló produkcióval jutott tovább a középdöntőbe a köztévé Virtuózok című műsorában.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi Boros Misi 2014-ben egészen a Virtuózok döntőjébe zongorázta magát, és egyúttal felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rendkívüli tehetségek osztályába is. Könnyen lehet, hogy újabb baranyai tehetség követi őt ezen az úton. A 13 éves Remenyik Balázs ugyanis szintén lenyűgözte a zsűrit zongorajátékával, így továbbjutott a tehetségkutató műsor középdöntőjébe.   

Fotó: youtube.com

 

A kisfiú édesanyjával, Streit Hajnalkával a 7300.hu beszélgetett. A portálnak az édesanya elmondta, nem is gondolták, hogy Balázs ideáig eljut majd, de támogatták abban, hogy kipróbálhassa magát. Hangsúlyozta, nagyon örülnek a sikernek, és úgy vélik, bármi is lesz a folytatás, ez nekik és Balázsnak már most is hatalmas eredmény, és hihetetlen élmény.

Balázs Komlón, a Felsőszilvási Általános Iskolában tanul, hetedik osztályos. A komlói zeneiskolában kezdett zongorázni, de most már Pécsre, a Liszt Ferenc Zeneiskolába jár órákra. Naponta átlagosan másfél órát gyakorol – de csak miután végzett a leckével. Édesanyja elmondása alapján Balázs ugyanis nagyon jó tanuló, számos versenyen ért el kiváló eredményt, többek között továbbjutott az országos történelemversenyen is, ahol tavaly harmadik lett. Amikor pihen, focimeccset néz, vagy x-boxozik.

A Virtuózokra az utolsó pillanatban jelentkezett zongoraoktatója javaslatára. A darabot ő maga választotta egyik kedvenc zeneszerzőjétől. Balázs saját bevallása szerint azért fontos, hogy itt milyen eredményeket ér el, mert ez segíthet neki dönteni abban, hogy zenei pályát válasszon, vagy valami mást.

A “kicsik” között egyébként kilencen jutottak a középdöntőbe. A komlói fiú Edvard Grieg: A költő szíve című darabját adta elő. A produkció itt látható/hallható: 

Balázsért legközelebb május 12-n szoríthatnak a tévé képernyő előtt a nézők. A középdöntőből már csak három fő jut tovább.

KategóriákPOP