A Fidesz pécsi elnöke nem fukarkodik sem az idővel, sem a kritikával, ha pl. a Mindenki Pécsért képviselőjelöltjeiről van szó. És, ha az ellenzéki pártok által névlegesen delegált indulók leálcivilizésére van lehetősége. Ugyanakkor “Hoppál Doktor Úr”/“Államtitkár Úr” egészen véletlenül ott termett egy sajtótájékoztatón, ahol egy civil szervezet által is támogatott polgármesterjelölt mutatkozott be a sajtónak. A sajtótájékoztató azonban elsősorban nem miatta lett parádés. A show-t ugyanis nem ő lopta el, hanem ennek a véletlenül Fidesz-tagok által alapított tényleg civil szervezetnek az előző jelöltje, aki visszalépett.

A cikk a hirdetés után folytatódikKozármislenyben volt a sajtótájékoztató, de ezt már biztosan kitalálták a hosszú bevezetőből. Hoppál Péter a térség országgyűlési képviselőjeként vett részt a sajóttájékoztatón, persze emellet ő a Fidesz pécsi elnöke is.

A sajtótájékoztató központi figurája elviekben Szolga Antal lett volna, aki mellé/mögé már be is állt támogatóként A CIVIL szervezet, a Porta Pannónia. Aminek alapítói közt Fidesz-tagok is vannak, s teljesen egyértelmű, hogy politikai irányba mutató szervezetről van szó, amelynek vannak civil ügyei és programjai is, de az önkormányzati választáson vannak képviselőjelöltjeik. Pl. Hoppál Doktor mislenyi segítője.

Mint megírtuk, a Porta Pannónia által támogatott polgármesterjelölt Völgyesi Gyula volt. A korábbi kozármislenyi polgármester. De ő aztán visszalépett. És Völgyesi Szolga Antal alpolgármestert nevezte meg, akit ő mint visszalépő jelölt támogatna.

Nem telt el sok idő, amikor kiderült, hogy a a Porta Pannónia beáll Szolga mögé, akinek a neve már Völgyesi előtt együtt volt említve a Porta Pannóniával.

Ami persze civil szervezet, a világért sem politikai vagy álcivil, amilyen a csúnya-gonosz Mindenki Pécsért.

Habár annyi különbség van köztük, hogy a Mindenki Pécsért egy jelölő és ernyőszervezet, és ez ki is van mondva, és tudvalevő, hogy ellenzéki pártok szövetségét hozta egy platform alá (például ez azért is praktikus, mert azonnal látszik a szavazólapon, hogy ki az, aki hozzájuk tartozik.

És ilyen hasonló lehetne a Porta Pannónia is, csak ott  éppenhogy a civilség van hangsúlyozva.

Az egyiknél tehát probléma, a másiknál meg semmiség, sőt erény.

Épp ezért lehetett jelen a sajtótájékoztatón Hoppál Péter, az egyes pályán surranó alamuszi politikai álcivilek elleni harc Don Quijote-ja.

De ott volt a korábbi mislenyi polgármester is, Völgyesi Gyula. És ami ezután következett, az tényleg nem semmi. Mutatjuk.

Az összedőlt lővészteknő

Nem csak a szemléletes lövészteknős példa miatt érdekes az ajánlott időponttól nézni, hanem azért is, hogy lássuk, milyen grimaszt vág Hoppál Péter, amikor a volt polgármester a nagy felsorolásbn oda ér, hogy Kozármislenyben nincs építmény- vagy házadó, bezzeg Pécsen. Videó: 13.17-től – 13.40-ig

„Hát ebben ön megint király volt ott, nem volt mese”

A Völgyesi által csak Hoppál Doktornak, máskor meg “államtitkárnak” szólított Hoppál Péterről van szó természetesen. Aki egy olyan csoda dologgal is segített a reformátusoknak, amit orgonának hívnak. Videó: 13.47-től –14.08-ig

Parádézott Kozármisleny, hiszen Hoppálra szavaztak

A sajtótájékoztató nem csak egy one man-show-ba torkollott, de rögtön egy lobbitevékenység is kibontakozott a nyilvánosságban Videó: 15.30-tól – 16-03-ig

Felégetett hidak

Völgyesi Gyula szerint Bíró Károly polgármester felégette a hidakat is maga mögött. És Völgyesi nem szerelemből támogatja Szolgát. Videó: 17.53-tól – 18.10-ig.

Kormánypártira szavazz légyszí

A lényeg a közcímben ott van, Szolga és Völgyesi is elmondta a sajátját. Völgyesi szerint Komlón megalázták Hoppál Pétert. (Ugye ez az az eset, amikor azt követően beszélt a korrupcióról az ellenzéki jelölt, hogy a jelenlegi polgármester alkalmatlannak nevezte. Hoppál pedig a háttérben állt. Videó: 19.13-tól – 19.53-ig

Szolga is megmondta

Szolga Antal is pont erről beszélt csak rövidebben és egyszerűbben. Ő úgy fogalmazott, hogy fontos a jó irány. S az pedig nem más mint a kormány. Videó: 0.58-tól ; 1.22-ig.

És akkor végre megszólalt Hoppál Péter is

A kozármislenyi tévé felvétele szerint a sajtótájékoztató 33 perc volt, Hoppál Péter a 21-ik perc után kapta meg a szót. Szerinte az új, jelenlegi polgármester ellenségkereső és konfliktuskereső ember és még rosszul is kormányozta Kozármislenyt. Ez már Hoppál Péter beszédének a része. Völgyesi Gyulát Hoppál Péter “A Nagy Öreg Völgyesi Gyulának” írta le a Fidesz országgyűlési képviselője.

Polgármesteri főtanácsadó lenne Völgyesi Gyula

Videó 24.30-tól – 25.25-ig

“Bíró Károly a veszekedős, személyes érdekeket minden elé helyező

Ami nem a valódi Kozármisleny. Videó 26.24-től – 26.47-ig

A valódi Kozármisleny szövetséget hozott létre

Amiben a Porta Pannónia és fideszesek is benne vannak. És az Hoppál Doktor szerint nem a Bíró Károlyi-i Kozármisleny. Videó: 27.35-től – 27.51-ig.

Minden egyes pillanat

Az egész videót érdemes megtekinteni, és végig elemezni is, de minden jó is egyszer csak véget ér.

Végül Hoppál Péter azt mondta, hogy ő Szolga Antalnak segítő jobbot nyújt. De annnak, aki meg nem kér és nem kért a segítségből, és MÉG CSAK MEG SEM HÍVTA ŐT A VÁROS RENDEZVÉNYEIRE, annak nem fog segíteni.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Hoppál Péter kapott meghívókat a kozármislenyi önkormányzattól a kisváros rendezvényeire. És egészen biztos, hogy a segítséget sem utasították volna, ha kapnak.

KategóriákPOP