Orfű polgármesterével együtt lobbizik Pécs polgármestere az orfűi akvapark idei megnyitásáért. Az akvapark tulajdonosa ugyanis az állami vagyonkezelő, amely eladná a Pécsi-tó partján álló strandot, és a nyitást már rábízz a vevőre, már ha lesz komoly kérője az orfűi strandnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikPéterffy Attila minderről a politikusi Facebook-oldalán számolt be pénteken este.

Mint írta, a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően sok pécsi véleményét megismerte, és világossá vált ezért számára, hogy egy modern, minden igényt kielégítő fürdő felépítése Pécsett fontos cél.

„A pécsiek megérdemelnek egy fürdőt, ez a fejlesztés a pécsi városvezetés kiemelkedő vállalása, és azon dolgozunk, hogy még ebben a ciklusban mindenképpen megvalósuljon”.

Ugyanakkor ez nyilvánvalóan nem most lesz, hiszen Orbán Viktor és Páva Zsolt 2015-ben jelentette be a pécsi Modern Városok Programot, és azt, hogy az akkori, a nemzeti konzultációkra hajazó pécsi konzultációból is kiderült, hogy a pécsiek akvaparkot szeretnének a leginkább, azóta sem történt túl sok minden 2019 őszéig. Illetve túl sok sikeres dolog a pécsi akvaparkkal kapcsolatban. Mint emlékezhetnek az előző, fideszes pécsi vezetés alatt kiejlöltek egy olyan területet az akvapark helyére, az Expo Center mellett, amelyről a pécsiek többsége azonnal tudta, hogy alkalmatlan. Később a Tüskésrét volt az egyik kiszemelt helyszín, de kiderült, hogy az a termálvíz, amelyet Pécs határából szerettek volna oda vinni, az nem megfelelő, avagy gazdaságosan nem megoldható. Érdemi előrelépés tehát nem történt, néhány száz millió forintot azonban tanulmányokra, tervekre elköltöttek.

Éppen ezért folytathatta úgy Péterffy a Facebook-bejegyzést, hogy ameddig ez a cél, az új pécsi fürdő megépítése teljesül, addig a pécsiek a környező, baranyai fürdőkben tudnak kikapcsolódni.

„A sajtóból értesültünk arról, hogy a megye legnagyobb strandja, az Orfűi Aquapark a mostani nyári szezonban előreláthatóan nem nyit ki, mert a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ingatlan értékesítést tervezi” – írta.

Az Orfűi Aquapark viszont nem csak a pécsiek és baranyaiak egyik kedvenc fürdője, de a turizmusra gyakorolt hatása is jelentős Péterffy szerint.

Márpedig az új koronavírus járvány következtében Pécs és Baranya idegenforgalma idén egyébként is jelentős csökkenést fog elszenvedni, a megye legnagyobb strandjának bezárása pedig tovább ronthat a helyzeten.

„A fenti okok miatt Füzyné Kajdi Zitával, Orfű polgármesterével közösen levélben fordultunk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához. Azt kértük tőle: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az aquapark kinyithasson az idei szezonban, természetesen vírushelyzetre tekintettel a szükséges óvintézkedések betartásával”.

KategóriákMETÁL