Varga Zoltán, a 24.hu-t is működtető, és többek közt a Nők Lapját is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa az amerikai Politicónak adott friss interjújában az Index körüli helyzetről is nyilatkozva arról is írt, hogy háború folyik a 24.hu megszerzéséért, és ennek lehet része az is, hogy őt folyamatosan támadják.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Politicónak adott magyar vonatkozású cikket a Klubrádió szemlézte. Varga Zoltán az ellene hetek óta folyó kormányzati, a fideszes revolver és propagandamédián keresztüli támadásokról azt monda, hogy szerinte felépített kampány folyik ellene a kormány által ellenőrzött médiumokban, és hogy ennek köze van ahhoz, hogy meg szeretnék szerezni a 24.hu-t.

Ugyanerre – Varga Zoltán nyilatkozatát még nem ismerve – éppen tegnap esti, az Indexről szóló jegyzetünkben utaltunk.

Igaz történet arról, hogyan reagál a hatalom, ha van félnivalója és fenyegetve érzi magát

Varga felidézte, hogy hetek írnak róla olyanokat, hogy nem fizet adót, rossz ember, rosszul fizeti az alkalmazottait.

„Beavatkoznak a magánéletembe, és minden nap ott vagyok a tévében. Megpróbálnak sarokba szorítani, demotiváltá tenni az alkalmazottaimat, és rávenni őket a távozásra” – fogalmazott a 24.hu tulajdonosa.

Úgy vélekedett, hogy az Indexnél először csak kevés változás lesz, még néhány kritikus hangú cikk is meg fog jelenni a kormányról. De ahogy közelednek majd a választások, az Indexet már a kormány fogja vezetni, és utasításba adja majd, hogy miről és hogyan írjon. Varga Zoltán teljesen bizonyos abban, hogy a történtek az Index függetlenségének végleges megszűntét jelentik, és ugyan marad még így is független média Magyarországon, az már sokkal kisebb lesz az eddiginél.

Varga Zoltánról, a Central Médiáról, valamint arról, hogy mit is gondol az eredetileg Tolna megyéből származó és a pécsi közgazdaságtudományi karon diplomázó médiavállalkozó a média és a politika viszonyáról 2018. szeptemberi pécsi látogatásakor írtunk. Varga Zoltán akkor Mellár Tamás meghívását elfogadva vett részt a Mindenki Pécsért Egyesület Vállalkozói Szalon elnevezésű ingyenes és nyitott sorozatában. Elmondta már akkor, hogy megkeresték őt is kormányzati körökből vételi ajánlattal, de a Central Média nem eladó, sőt inkább külföldi terjeszkedésre készülnek, a V4-ek másik három országába. Azt is mondta, hogy számára nem a negyedik hatalmi ágat és főleg nem politikát jelent a média, hanem egy üzletet, egy fontos és jó üzletet.

Két korábbi portrét ajánlunk még Varga Zoltánról, Alinda beszélgetését a Hír Tv-n és az RTL Klub riportját.

KategóriákMETÁL