Karácsonykor bármi lehetséges! Még az is, hogy politikus, sőt, mit politikus, államtitkár képmásával díszítsenek egy karácsonyfadíszt! Pécs most már biztos, hogy a csodák városa!

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsett, az Uránvárosban felállított Mindenki karácsonyfája tényleg mindent visz. Na, nem a nagyságával, vagy a szépségével, hanem néhány díszével. Azokon ugyanis Hoppál Péter kulturális államtitkár és pécsi országgyűlési képviselő látható (még egyszer: karácsonyfadíszeken díszeleg a k.u.l.t.u.r.á.l.i.s államtitkár), amint éppen avat, szalagot átvág, kórusfesztiválon van, mind-mindannyiszor boldog népek gyűrűjében. (Ezúton is köszönjük a fotókat olvasónknak!)

 

 

 

 

 

Mi most már csak azt várjuk, vajon mit fog szólni, a frissen pécsi momentumos országgyűlési képviselővé lett volt fideszes honatya, Körömi Attila mindehhez. Róla ugyanis még az elmúlt hetekben is mindenkinek az jutott az eszébe, hogy meglehetősen zokon vette anno, hogy a pécsi főtéren vöröscsillag-szerű díszek libegtek a Mindenki karácsonyfáján.

 

És itt is van maga a fa is – Messziről nem sejthető, micsoda díszek (is) ékesítik

 

A fenyőfát egyébként óvodások segítségével díszitették fel. Szerdán, Miklós-napon került ki a jelenlegi legmagasabb pécsi lakóépület, az uránvárosi 17 emeletes előtti térre, mint az a Pécsma beszámolójában olvasható. Nem tudjuk, egyelőre, hogy a fenti díszeket ki és mikor tette fel a fára, habár ezen az alábbi fotón látható, hogy Decsi István pécsi alpolgármester a fent mutatottakhoz nagyon is hasonló jellegű díszt helyez el. A fotót a Pécsma cikkéből vágtuk ki. A Pécsmán azt írták, hogy 

 

?Szerdán díszítették fel Uránvárosban, a 17 emeletes előtti téren a városrész karácsonyfáját, de az ünnepség igazából már előbb elkezdődött. Kumli József szemelyi polgármester támogatásával, Hoppál Péter országgyűlési képviselő javaslatára ugyanis nyolc uránvárosi óvoda és három idősek otthona kapott egy-egy fenyőfát, amelyet jelképesen Decsi István alpolgármester adott át és díszített fel múlt héten pénteken a Radnóti Miklós utcai óvodásokkal. Az óvodás gyermekek a tápiószőlősi Pintér család felajánlásából almalevet is kaptak.”

 

 

És, hát az is látszik az alábbi, szintén a Pécsmáról származó képen, hogy az óvodások egészen másfajta díszekkel érkeztek, több fideszes pécsi politikus pedig az államtitkároshoz hasonló stílusuval kedveskedik a gyerekeknek. Itt például Tihanyvári Dóra nyújt át egyet egy kisgyermeknek.

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL