Pécsett is lesz az IKEA-nak átvételi pontja, azaz olyan raktárhelyisége, ahol a térségből beérkező online megrendeléseket át lehet venni a szokásos kiszállítási díjnál olcsóbb “felárral”. A cég korábban azt kommunikálta, hogy még az idén megépülhet a külsős partner bevonásával létesítendő pécsi “non-branded” IKEA-egység, ahogyan három másik vidéki városban is létesülhet 2020-ban IKEA-átvételi pont.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz IKEA növekszik és átalakítja eddig megszokott kereskedelmét, a változó vásárlói igényekhez igazodva. A cég arra törekszik, hogy elérhetőbbé, megfizethetőbbé és a bolygónk szempontjából fenntarthatóbbá váljon. A 2020-as tervek között szerepel többek között az új, non-branded átvételi pontok nyitása négy városban: Pécsett, Veszprémben, Kecskeméten és Debrecenben – jelent meg a hír idén januárban az IKEA internetes oldalán. Azaz még mielőtt a COVID-19-járvány elérte volna Európát, majd az összes többi földrészt.

A további tervek közt szerepelt még januárban a közlemény szerint, hogy a budaörsi és a soroksári áruházak után a budapesti Örs vezér téri áruháznál is létrehoznak egy önkiszolgáló csomagátvételi pontot.

Mindezek mellett pedig arról is írtak, hogy Magyarországon a tavasz folyamán elindul a „Bútorok második élete” elnevezésű kezdeményezés – ez lényegében régi, használt IKEA-bútorok visszavásárlását jelenti.

A közelmúltban pedig arról olvashattak, vagy láthattak akár ezzel kapcsolatos hirdetést a közösségi médiában, hogy az IKEA két vidéki magyar városban, Győrben, majd Veszprémben is megnyitotta már az átvételi pontját. Ezek üzemeltetését, mindkét városban az IKEA egy külsős partnere, a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. végzi. Mindkét, egyelőre csak meghatározott napokon és napszakokban nyitva tartó vidéki egységet a soroksári áruházból látják el. Pécs esetében valószínűleg a budaörsi IKEA lesz a kiszolgáló.

A Szabad Pécs megkereste a fenti fejlemények miatt az IKEA-t, hogy megtudja, miképpen is áll a pécsi beruházás. Már csak azért is, mert úgy hallottuk, hogy a közbejött COVID-válság ellenére is volt e téren előrelépés Pécsett is.

„Szeretnénk vásárlóink számára még megközelíthetőbbek és még elérhetőbbek lenni, ezért szeretnénk az ország több pontján Átvételi Pontokat nyitni. A nyári hónapokban már megnyitottuk győri és veszprémi átvételi pontjainkat, a továbbiak kapcsán jelenleg is folynak a tárgyalások szolgáltató partnereinkkel, akik az Átvételi Pontok üzemeltetéséért felelnek” – írta a Szabad Pécsnek adott válaszában az IKEA.

A pécsi átvételi ponttal kapcsolatban pedig azt írták, hogy

„továbbra is tervezzük az Átvételi Pont kialakítását, jelenleg a tárgyalási fázisban vagyunk a részleteket illetően. Amint közeledünk a nyitás időpontjához, természetesen tájékoztatni fogjuk az újságírókat illetve a vásárlóinkat egyaránt.”

A Szabad Pécs azt kérdezte, hogy mikorra épülhet meg az ígért pécsi átvételi pont, és mikorra nyithatnak meg. Az iránt is érdeklődtünk, hogy a város mely részén lenne az egység, illetve hogy hány főt, milyen végzettséggel keresnek majd, mikor kezdik a felvételeket?

Nem is csak a COVID-járvány miatt érdekes kérdés az építkezés (átalakítás) és a nyitás ügye, hanem azért is, mert az eredetileg beharangozott, 2020-ra ígért 4 vidéki város közt Győr neve eredetileg nem szerepelt (ehhez képest először nyitottak az észak-nyugat-magyarországi városban), így kérdés lehet, hogy az idei évben az eredetileg sorolt négyesből egy város kimaradhat-e, avagy 5 vagy több egységet nyitnak meg.

Címkék:
KategóriákMETÁL