Amennyiben a közeljövőben nem szól bele senki abba (és ilyenre eddig nem volt példa), hogy a következő hetekben még dolgozó indexesek milyen cikkeket írjanak vagy jelentessenek meg az Index.hu-n, akkor nagyon érdekes cikkeket olvashatnak még. A tegnapi újság már nem érdekes, de abból a szempontból most nagyon is az, hogy töményen jelennek majd meg az elmúlt 21 év indexes cikkei.

A cikk a hirdetés után folytatódikMerthogy, amint azt az Index főoldaláról elérhető tegnapi szerkesztőségi közleményben írják, hogy a következő hetekben, amíg a jelenlegi munkatársak készítik az újságot, olyan nagy, vezető anyagokat közölnek, amelyek felidézik, melyek voltak az elmúlt több, mint két évtized (az Index.hu 1999-ben indult, az 1995-ben megalapított iNteRNeTTo jogutódjaként) legjelentősebb és legnagyobb súlyú vagy a szerkesztőségnek valami miatt legfontosabb anyagai. Vagyis, ha nem lesz, vagy nem jön senki, aki ebbe a tervbe beleszólna, úgy távoznak majd el az Indextől a felmondott újságírók, hogy búcsúzóul bemutatják, milyen cikkeket írtak. És ebből, ha tetszik, ha nem, ha akarták, ha nem, most nagyon sűrű válogatást is adnak arról, hogy milyen cikkeket is írtak a hatalomról, a mindenkori hatalomról.

Mint az idézett szolgálati közleményben írják, az elmúlt napokban számos kérdést kaptak az olvasóiktól arról, miként is lehet, hogy frissül még az oldal, és akkor ki is írja az Indexet most?

„Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti. Ennek egyszerű oka van: a munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez. Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek.”

Az egyik mai, nagy vezető, de évekkel korábbi cikk Rogán Antal “árnyékáról”/”sötét oldaláról” szól. Mi annak idején is szerettük ezt az anyagot. Jó szórakozást, ehhez is, a későbbiekben felkerülő cikkekhez is.

KategóriákMETÁL