Már nem csak a ferencvárosi, hanem más vízilabdásoknál is kimutatták, hogy koronaívrusosok. Mint megírtuk, a kupaszereplés miatt a pécsi pólósokat is tesztelték, de negatív lett az első tesztek eredménye. Most kiderült, hogy a másodiké is.

A cikk a hirdetés után folytatódikKedden estre kaptunk sajtóközleményzt a PVSK-Mecsek Füszért vízilabda csapatától, a másodiok koronavírus-tesztről.

Azt írták, hogy az együttesénél nemcsak a megelőzésre, hanem a biztonságra is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért az “egy teszt nem teszt”-gondolatmenetet követve a Pécsi Tudományegyetem munkatársai segítségével újra leteszteltük a csapatot és örömmel jelentik, hogy mindenki eredménye negatív lett az új koronavírusra.

Ezúttal is a legjobb és legérzékenyebb vizsgálati módszert alkalmazták, PCR-tesztet végeztettek. Ez a vizsgálat a betegséget okozó vírus örökítőanyagát (RNS) mutatja ki a mintából pozitív eredmény esetében. A vizsgálat során az orr- és szájgarat nyálkahártyáról vesznek mintát.

Annyit jegyzünk meg az amúgy kétségtelen örömhír kapcsán, hogy már az első hír elküldésekor is érdekes volt, hogy nem esett szó második tesztről, merthogy arról tartják úgy, hogy biztos eredményről lehet beszélni, de ezek szerint ezt a csapatnál is fontosnak tartották, és végül tesztelték a játékosokat és a klub munkatársait.

KategóriákMETÁL