Amiatt merült fel, hogy tesztelni kell a pécsi pólósokat, mert szerdán reggel a Ferencvárosi Torna Club hivatalosan arról tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál (amelyben a pécsi vízipólócsapat is érdekelt) a koronavírus-tesztelés során négy játékos is pozitív Covid-19-mintát produkált.

A cikk a hirdetés után folytatódikEzért leteszteltették a pécsi játékosokat, olvasható a a PVSK-Mecsek Füszért friss, pénteki, a Szabad Pécsnek is eljuttatott közleményében. Arról egyébként, hogy COVID-gyanú merült fel, lapunk a Pécs Aktuálon olvasott. Kerestük is utána a csapat vezetőjét, Domenico de Blasio-t, aki már tegnap este elmondta, hogy az addigi eredmények negatívak lettek, de hivatalosat csak mára ígért, amikor kiderül, hogy milyen eredménye lesz az összes pécs játékos tesztjének.

Mint ismert lehet az országos hírekből is, a szövetség vezetősége a Fradival kapcsolatos hír után azonnal elhalasztotta a hátralévő kupamérkőzéseket.

A PVSK-Mecsek Füszért a pénteki közleményben hangsúlyozta, hogy mivel a csapat is érdekelt a kupában, ezért a klub is fontosnak tartotta, hogy letesztelje a játékosokat, a stábot és a vezetőséget, és most örömmel tájékoztatnak arról, hogy mindenkinek negatív lett az eredménye, így folytathatja a csapat a felkészülést.

Mindemellett köszönték a Pécsi Tudományegyetemnek a segítőkészséget, “hiszen bár a Magyar Vízilabda Szövetség nem tette kötelezővé a tesztelést, az egyetem munkatársainak hála szerda késő este a Pécsre érkezést követően azonnal teszteltettük a csapatot a saját családtagjaink, a Hullámfürdő vendégei, a többi sportoló és az uszoda munkatársai biztonsága érdekében. Ebből az esetből is okulva mindenkit arra kérünk, hogy figyeljen a megelőzésre és tartsa be a higiéniai előírásokat” – írták.

KategóriákPOP