Harminc év kihagyás után, egy héttel az idei Mecsek rallye előtt rendezik meg a ?70-es és ?80-as évek legendás versenyeire emlékező Pécs-Eszék rallyt.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsaknem ötven éve, 1970-ben rendezték meg első alkalommal a Pécs-Eszék autós rally-t, amely a következő bő mintegy tizenöt évben nagyon sikeres verseny volt. Már csak amiatt is, mert ez volt az egyik első, Magyarországról startoló nemzetközi autós verseny. Később, annak idején Kaposvár és Barcs is csatlakozott a versenyhez, de a jelenlegi ötletgazdák egyelőre arra készülnek, hogy horvát és magyar Baranyát népszerűsítik, ezért a jövőről, vagy a lehetséges bővítésről még nem kívántak nyilatkozni.

A szervezők a Szabad Pécsnek elmondták, hogy 2017. szeptember 23-án rendezik meg a Pécs-Eszék rally-t, a hagyományt újjá élesztve.

Itt már három város autós versenye volt az eredetileg Pécs és Eszék közti nemzetközi verseny

 

Akikről tudni lehet, hogy biztosan indulni fognak, az a rally-s berkekben ismert pécsi versenyző, az öteltgazda, Király Gábor. Avagy Kőváry Barna, akiről a legtöbbeknek eszébe juthat, hogy a Monte Carlo rallye-n Trabanttal indult. Ugyanakkor lesznek olyanok is, akik eddig nem autós-emberként lettek ismertek, mint például Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere

A szervezők hangsúlyozták ugyanis lapunknak, hogy a Pécs-Eszék rally nem csupán egy autós program, és nem csupán egy verseny, hanem igazi családi program és kikapcsolódás, nagyszerű kaland és kalandozás magyar és horvát Baranyában. Így tehát várják családok és baráti társaságok jelentkezését is, és ami fontos: nem szükséges rally-autóval indulni, sőt! Ez a verseny ugyanis nem a sebességről szól, az ügyesség, a pontosság, a tájékozódási képesség sokkal fontosabb.

 

 

Ez volt az egyik első híradás 1970-ben a kezdeményezésről

 

 

Szóval bárki elindulhat rajta az autójával, akár a család kicsi kincsével is.

KategóriákPOP