Politikai cirkusz lett a pécsi rendkívüli közgyűlésből, komoly adok-kapokkal az ellenzéki oldalon. De most az ötletládákra koncentrálunk.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Összefogás Pécsért Egyesület (ismertebb nevén az ÖPE) hétfőn sajtóközleményt küldött szét, nem válogattak a lakájmédia és a független sajtó is megkapta hála istennek.

Hangsúlyozták benne, hogy az ÖPE kezdeményezésére ? 2017.09.07-én – lesz rendkívüli közgyűlési ülés, ahol tárgyalják ?Pécs város jelenlegi nehéz gazdasági helyzetét, s az abból való kilábalás lehetőségeit? is. Sokak szerint az egyik hangsúly ezen az ?is?-en van (vagyis, hogy nem csak rendkívüli ülés lesz, hanem előrehozott közgyűlés, két extra napirendi ponttal). A másik hangsúly meg az előbbiek, azaz az ÖPÉ-t és Kővári Jánost bírálók szerint az lenne, hogy valójában ez az egész Kővári bejelenti a rendkívüli ülés kezdeményezését és Páva Zsolt felszólítását annak összehívására ?le volt előre zsírozva? a polgármesterrel.

via GIPHY

Vozár Pál, az ÖPE alelnöke azonban azt hangsúlyozta a hétfői közleményben, hogy az ÖPE a saját javaslati csomagja (hogy min kellene gyorsan és középtávon változtatni Pécsett) mellett tervezi benyújtani a testületnek azokat az ésszerű, költségeket csökkentő és bevételeket növelő javaslatokat, amiket Pécs város polgárai tesznek.

 EZ ITT A SZÉCHENYI TÉRI! Van még TÍZ, AZAZ 10!

 

Emellett reményét fejezte ki az iránt, hogy minden választott önkormányzati képviselő is készül az ötleteivel, javaslataival a rendkívüli ülésre.

A lakossági ötletek begyűjtésére a város különböző területein, ?elsősorban a sokak által látogatott közösségi házakban, egyéb közösségi tereken? helyeztek el ún. ?ötletládákat?. A rendkívüli közgyűlés 2017. szeptember 7-én lesz, a hatalmas kék-fehér papírládákba szeptember 6-ig várják minden, ?városát szerető, a jövőjéért aggódó polgár? ötletét.

Nincs előre feltett kérdés, mindenki szabadon gondolkodhat és fogalmazhat meg minden javaslatot, lehetőleg minél konkrétabb formában.

 

Az ?ötletládák? kihelyezési pontjait a mellékelt listán lehet megtekinteni:

1

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Pécs, Széchenyi tér 1

 

2

Kossuth Művelődési Ház

Pécs,Búzakalász u. 47.

 

3

Jó Szerencsét Közösségi Ház

Pécs, Török I. u.12

 

4

Pécs-Keleti Civil Kapcsolatok Háza

Pécs, Dobó I. u. 86-90

 

5

Pécsbányai Közösségi Ház

Pécs, Gesztenyés u. 17

 

6

Civil Közösségek Háza

Pécs, Szt István tér 17

 

7

VS-Net Kft.

Pécs, Budai Nagy Antal u. 1 (bejárat Rókus u. felől)

 

8

Pécsi Kulturális Központ (Szivárvány Gyerekház)

Pécs, Veress E. u. 6

 

9

ANK Művelődési Központ

Pécs, Apáczai Csere János Körtér 1.

 

10

KÉK Közösségi Ház

Pécs, Melinda park

 

11

Búza téri termelői piac (szombatonként)

Pécs, Búza tér

 

 

 

 

 
KategóriákPOP