Szerdán délelőtt, nem sokkal ezelőtt a PTE kiadta az ígért sajtóközleményét a PTE TTK gólyatáborában azonosított koronavírus-fertőzöttekkel kapcsolatban. Sőt kiderült: egy másik PTE-s gólyatáborban is volt egy fertőzött.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PTE közleménye:

„A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyatáborban 2 főnél, illetve az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar gólyatáborában 1 főnél a járványügyi szabályok és óvintézkedések betartása ellenére COVID-19 vírusfertőzés igazolódott. A megfertőződött hallgatók enyhe tünetekkel rendelkeznek és folyamatos orvosi megfigyelés alatt állnak.

A tábor szervezői maradéktalanul betartották a fenntartói eljárásrendet, az ágazati ajánlásokat, és külön a táborra szabott házirendet is készítettek. A rendezvény legtöbb programját szabadtéren tartották, a résztvevők létszáma nem haladta meg az előírtat. A szervezők figyeltek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, több helyen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint ellenőrizték a résztvevők testhőmérsékletét is, a kötelező pretriázs kérdések feltétele mellett. Az egyetemi polgárok védelme érdekében a Pécsi Tudományegyetem az összes gólyatábor leállításáról intézkedett.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége, együttműködve a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, folyamatosan tartja a kapcsolatot a fertőzött személyekkel, valamint a tábor többi résztvevőjével is, és tájékoztatja az egyetem vezetését az érintett hallgatók állapotáról. Az egyetem campusait továbbra sem érinti a fertőzés.”

Tegnap írtunk arról, hogy a PTE TTK sikondai gólyatáborából már hétfőn este el kellett szállítani a mentőknek két diákot, akiket teszteltek ugyan koronavírusra, ahogyan a tábor más lakóit és dolgozóit is, de még a teszteredmény előtt részt vettek a hétfőn kezdődött gólyatáborban. Az ő eredményük azonban pozitív lett, a tábort kiürítették, és sajtóhírek szerint 43 diákot megfigyelésre, házi karanténba rendeltek.

KategóriákMETÁL