Új pécsi elnökséget választott a Momentum a hétvégén. Befejeződött és sikeres volt a nemzeti konzultációs ívek begyűjtése, az újabb akció pedig az általános iskolás diákok terheinek csökkentéséről és reggel kilences iskolakezdési javaslatról szól.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Momentum Mozgalom Pécsi Helyi Szervezete augusztus 28-án tisztújító taggyűlést tartott, amelynek során megújult az ötfős elnökség – olvasható a Momentum által a Szabad Pécshez is eljuttatott sajtóközleményben.

Azt írták, hogy a tisztújítás eredményeként a pécsi városi szervezetük új elnöke Nemes Balázs, a Momentum országos szóvivője és Pécs innovációs biztosa lett. Az új elnökségben helyet foglal még többek közt Péderi Tamás Baranya megyei önkormányzati képviselő, illetve Sajgó György pécsi városházi frakcióvezető is.

Szóltak a konzultációs kampányról is, amellyel Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőkhöz csatlakozva gyűjtöttek „a kormány által közpénzmilliárdokból kiküldött „nemzeti konzultáció”-nak nevezett manipulációs íveit”. Pécsett több mint 5000 darab ívet adtak le számukra a helyi polgárok.

A Momentum a szeptembert tanévkezdő kampánnyal indítja Pécsett is, a cél a 9 órai iskolakezdés bevezetésének és a diákok terhei csökkentésének támogatása.

(15.30, frissítés/megjegyzés: teljesen logikusnak és nyilvánvalónak tűnik, hogy az első tanóra kezdete csúszna 9 órára a politikai javaslat szerint, így a reggeli felügyelet ideje nőne meg azoknál, akiknek a szülei korán mennek dolgozni, és ott, ahol erre, például életkori sajátosságok miatt szükség van, a javaslat pedig a terhek csökkentéséről (is) szól, vagyis az iskola sem tartana tovább egy órával a későbbi kezdés miatt.)

Az új pécsi elnökség a következő hetekben tervezi meg a mozgalom helyi projektjeit, de az már most látszik, hogy az őszi időszakban elsősorban tagok, aktivisták és leendő szavazatszámlálók toborzására fognak koncentrálni megyeszerte, így készülve a 2022-es országgyűlési választásra.

KategóriákMETÁL