A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Mellár Tamás vezette pécsi egyesület is a független polgármesterjelöltet támogatja.

A cikk a hirdetés után folytatódikPéterffy Attila lesz a Mindenki Pécsért Egyesület hivatalos polgármesterjelöltje az őszi helyhatósági választásokon – közölte a szervezet elnöke szombaton az MTI-vel. Mellár Tamás független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd-frakció tagja az egyesület elnökeként írt közleményében azt írta, hogy a pénteken lejárt határidőig egy jelentkező, Péterffy Attila teljesítette a jelöltté válás feltételeit. Ennek megfelelően Pécsett előválasztásra nincs szükség, és nem is kerül rá sor – áll a közleményben. A Mindenki Pécsért Egyesület megalakulását tavaly jelentette be Mellár Tamás. A szervezet egyik alapítója Péterffy Attila.

Ma Budapesten a Kossuth körök első országos gyűlésén, ami a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kampánynyitó rendezvénye volt, a hódmezővásárhelyi polgármester, a mozgalom vezetője Márki-Zay Péter bemutatta azokat az ellenzéki polgármesterjelölteket, akiket az MMM támogat a helyhatósági választáson. Köztük van a pécsi független jelölt, Péterffy Attila is, aki tehát a Mindenki Magyarországa Mozgalmon és a Mindenki Pécsért Egyesületen kívül az MSZP, a DK, a Momentum jelöltje lesz. Péterffy Facebook-oldalán beszámolt az MMM támogatásáról.

A héten Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke egy sajtónyilatkozatban azt mondta, ők is Péterffyt fogják támogatni. Péterffyt a politikai szervezeteken kívül egy civil szervezet, a Forum Sopianae is támogatásáról biztosította.

Péterffy Attila a Szabad Pécsnek szombaton délután úgy nyilatkozott, hogy eddigi optimizmusa és az ellenzéki összefogásba vetett hite beigazolódott, így Pécsett tíz év után komoly esély mutatkozik a Fidesz legyőzésére az őszi önkormányzati választáson.

KategóriákMETÁL