A pécsi ellenzéki összefogás jelöltjei kampányindító sajtótájékoztatót tartottak a vasárnap délelőtt a vásártéren.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Mindenki Pécsért Egyesület, a DK, az MSZP, Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és a Forum Sopianae képviselőjelöltjei

Horváth Tamás elmondta, hogy a mai nappal hivatalosan is elindították a kampányukat: Péterffy Attila polgármesterjelölt minden jelöltet bemutatott, és elkészültek a szórólapok. A 6-os egyéni választókerületben induló Horváth, aki a Mindenki Pécsért Egyesület egyik alapítója, azt is hozzátette, hogy azért vállalja a megmérettetést, mert az elmúlt 10 évben csak várni lehetett, hogy pozitív irányba induljon el a város. Ezt megelégelte, és úgy gondolta, hogy neki is tenni kell ezért. “Itt az ideje a változásnak.

Bognár Szilvia, Schmuck Roland, Topán László, Gyimesi Gábor

Bognár Szilvia, a 16-os választókerület független jelöltje szerint nagyon kemény munka kellett, ahhoz, hogy ez a hét szereplős összefogás együtt tudjon indulni, Péterffy Attila programja mögé sorakozva.

Schmuck Roland, a 14-es egyéni választókerület (evk) jelöltje azt emelt ki, hogy ez a program mindenekelőtt egy szakmai program. Gazdaságfejlesztés, turizmus, az egyetem és a közbiztonság is hangsúlyos elemei, és a program egészét a teljes összefogás támogatja.

Topán László

Topán László, az 5-ös evk jelöltje elmondta, hogy a hivatalosan is kezdetét vette a kampány. Ezzel a közös kiállással egyértelművé szeretnék tenni, hogy a Jobbik, az LMP, a Momentum, a DK, az MSZP és a Párbeszéd a Mindenki Pécsért pultjai mögött sorakoznak fel a széleskörű ellenzéki együttműködés jegyében. “Pozitív kampány tervezünk, szeretnénk megmutatni, hogy Pécsnek van jövője. Izzadságszagú lejárató cikkek kitalálása, és megrendezett kávéházi jelenetek helyett, mi a választókkal szeretnénk találkozni, hogy meghallgassuk őket” – mondta a jelölt. Hozzátette: “Eddig azt mondták nekünk, hogy megoldjuk okosba. Ehelyett mi okos megoldásokat kínálunk.”

Gyimesi Gábor, a Jobbik politikusa szerint a most meghirdetett program alkalmas arra, hogy a várost visszafordítsa a lejtmenetből. Hosszú hónapok egyeztetése kellett ehhez a programhoz, amit az ellenzéki összefogás meg is tud majd valósítani. “Nagyon remélem, hogy a diktatúra helyett legalább Pécsett egy kicsit vissza tudjuk állítani a demokratikus folyamatokat, ahol több párt egyeztet, a közösség és a civilek összefogásával” – mondta Gyimesi.

A Mi Hazánk is pultozott, szórólapozott

A vasárnap délelőtti forgatagban a Mi Hazánk is jelen volt két pulttal, az ellenzéki összefogás szomszédságában. Az országos pártprogram szórólapjain többek között iskolai szegregációval, a halálbüntetés visszaállításával, az EU-tagságról szóló népszavazással, határkerítéssel és oligarchamentességgel kampányolnak. Emellett egy pécsi vonatkozású A4-es oldalt is osztogattak, ebben folyamatos konzultációt ígérnek a lakossággal, a városi közlekedést, a köztereket, szociális ellátást fejlesztenék, növelnék a közbiztonságot – és fogyasztóvédelmi szempontból ellenőriznék a pécsi közművállalatokat.

A párt Pécsen nemrég polgármesterjelöltet mutatott csak be, képviselőjelöltekről egyelőre nem tudni.

KategóriákMETÁL