Újabb demonstráció volt Pécsett szombaton este a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), más néven, a Színmű szabadsága, autonómiája érdekében. A város főterén tartott megmozdulás résztvevői közül töben is a földre feküdtek, és testükkel a Free SZFE-feliratot formázták.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Szombaton este újabb megmozdulás volt Pécsett az SZFE autonómiája melletti kiállásként. A város főterén, a Széchenyi téren tartott rövid eseményen a demonstráló civilek, köztük több pécsi színész és művész a Szabad ország, szabad egyetem-rigmus skandálása mellett zenéltek és énekeltek, az SZFE tiltakozó hallgatóinak népdalátköltéssel írt „himnuszát”, a Titkos egyetemet, a Színmű melletti tüntetések másik „állandó” műsorszámát, a Kicsi vagyok én kezdetű gyermekdalt, és több különböző népdalt is. Az éneket egy hegedű és két brácsa, valamint egy fuvola alkotta kvartett muzsikája segítette, sőt a zenét kísérve egy verkli is megszólalt.

A demonstráción két „beszéd” hangzott el, a Felelős Értelmiség Csoport nyílt levelét olvasták fel, illetve, a rendezvény zárásaként a kedden elhunyt Bertók László egyik versét is elszavalták a Kossuth-díjas pécsi költőre emlékezve.

A demonstráció leglátványosabb része az volt, amikor nagyjából húsz résztvevő, a földre lefeküdve, a saját testével írta ki a Free SZFE-feliratot Pécs főterére.

KategóriákMETÁL