És mindezt Bódis József államtiktár, volt pécsi rektor, a Magyar Rektori Konferencia volt elnöke mondta el az ITM-et vezető miniszter helyett. Bódis kényszerűségből volt Palkovics László magyar hangja, mert a miniszter mégsem tudott Pécsre utazni az országos felsőoktatási tanévnyitóra.

A cikk a hirdetés után folytatódikIdén ugyanis Pécsett rendezték az országos felsőoktatási tanévnyitót. A PTE Rákóczi úti aulájában megtartott ceremóniáról a pécsi önkormányzat lapja, a Pécsma is beszámolt – mi most őket szemlézzük, a teljes írást és beszámolót az előző linkre kattintva érik el.

A tanévet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitotta volna meg, beszédét Bódis József oktatási államtitkár olvasta fel.

A miniszteri beszéd érintette a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét is, amely kapcsán Palkovics az alapítványi fenntartásra való átállásról is írt. A szerint “korszerű és kiszámítható működési környezetet” termtenek, amely “növelheti a képzés színvonalát”. Éppen ezért abban bíznak a felsőoktatásért felelős vezetők, hogy rövidesen folytatódhat a munka az intézményben, és megnyugodnak a kedélyek.

“Meggyőződésem, hogy néhány év múlva a most tiltakozók is belátják, közös erőfeszítéssel még jobb színház és filmművészeti egyetemet sikerült létrehozni” – idézi a Pécsma a Palkovics helyett beszélő Bódist.

Megjegyzik azt is, hogy a miniszter beszédében arról mindenesetre nem esett szó, hogy az SZFE hallgatóinak és oktatóinak alapvetően nem az alapítványi fenntartásra való átállással van bajuk, “hanem azokkal az antidemokratikus, az egyetemi autonómiát semmibe vevő módszerekkel, melyekkel azt a kormányzat és csatolt részei levezényelték, levezényelnék”.

Címkék:
KategóriákJAZZ