Az olasz mester, egy magyar dráma valamint egy francia és egy svéd alkotás lesz az Apolló Mozi vasárnapi extra programjának főszereplője.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ABBA és Björn Borg mellett a nem éppen felhőtlen gyerekkor is megjelenik Juha Lindstrom komikus stand-upjában. Az iskolai zaklatásokat felnőttként sem felejtette el a nagy sikerű előadó, és amikor felbukkan egy régi iskolatárs, az egykori érzések újra előjönnek. Mit tehet a felnőtt gyermek egy ilyen esetben? Ezt a ma is sokakat érintő helyzetet dolgozza fel az Egy humorista élete című svéd filmdráma.

Fellini – A lélek festője című művészfilmmel visszautazhatunk 100 évvel korábbra és megismerhetjük az olasz művészmozi egyik kiemelkedő alakját. Ez is vár azokra a film- és mozirajongókra, akik az Európai Art Mozi Napon részt vesznek a pécsi Apolló Moziban november 8-án, vasárnap. Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas kezdeményezésére immár ötödik alkalommal tartják a nemzetközi eseményt, amely az európai filmművészet sokszínűségét ünnepli. Célja, hogy felhívja a figyelmet a művészmozi mint kulturális és közösségi tér fontosságára. Ezen a napon 26 magyarországi művészmozi várja speciális filmkínálattal a közönséget.

Az Apolló Moziban négy filmet vetítenek, a már említett Felliniről szóló film mellett az Egy humorista életét, amely a 70-es évek svéd aranykorába kalauzol. A Spirál egy magyar filmdráma, amely titkokban bővelkedik, az Előzmények törlése pedig egy filmvígjáték.

Az „Európa újra mozizni megy!” program pécsi szervezői, mint ahogy a kontinens több száz művészmozija, a jelenlegi helyzethez igazodva az egészségvédelemre való fokozott odafigyeléssel várja a mozirajongókat. Itt is érvényes a napokban kihirdetett rendelet, mely szerint két szék kihagyásával lehet helyet foglalni a nézőtéren. A maszk viselése a vetítések alatt kötelező. A jegyelővétel  online történik.

Az Európai Art Mozi Nap keretében a pécsi Apollóban november 8-án vetített filmek:

10.08 16:30 Egy humorista élete / En komikers uppväxtű
10.08 17:00 Fellini – A lélek festője / Fellini degli spiriti
10.08 19:30 Spirál / Spiral
10.08 20:00 Előzmények törlése / Effacer l’historique

KategóriákJAZZ