Dr. Kanizsai Péter, a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) vezetője, az orvoskar sürgősségi orvostani tanszék tanszékvezetője írt nagyon őszinte és fontos bejegyzést a Facebookra a COVID-helyzetről.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Stop szemlézte dr. Kanizsai Péternek, a PTE KK SBO vezetőjének mai Facebook-os bejegyzését, amely a koronavírus-járványról szól. A nem is túl hosszú, de még ehhez képest is velős és még őszintébb bejegyzést nagyon sokan meg is osztották a közösségi médiában.

Kanizsai Péter azt írta, hogy a koronavírus valós betegség, és terjed ezért arra kér mindenkit, hogy zárt térben hordjon maszkot, mosson gyakran kezet és kerülje a közvetlen kontaktust.

„NEM tudunk tesztelni mindenkit. Ha tüneteitek vannak, maradjatok otthon, ha rosszul vagytok, hívjatok mentőt, aki behoz minden beteget a sürgősségre, ahol el fogjuk látni.”

Szerinte csak idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg. Példaként említette Floridát, ahol ehhez 5 hét kellett a járvány kirobbanását követően.

„Ennélfogva az SBO terheltsége meredeken emelkedni fog, ami a várakozási idő növekedésével jár. Ehhez türelmeteket/türelmüket kérem. Az, hogy úgy tűnik, semmi sem történik, nem igaz, az ajtók mögött pörög az élet. Igyekszünk mindenkit tájékoztatni, de ez sem lesz zökkenőmentes. Egyszóval: nehéz időszak elé nézünk, mindenkitől kérem, hogy legyen toleránsabb, türelmesebb, hordjon maszkot zárt térben, mosson kezet gyakran, kerülje a direkt kontaktust” – írta a bejegyzésben.

KategóriákMETÁL