VAN meglepetés Mohácson, mégha a” bombameglepetés” el is maradt. A nem is teljes ellenzéki összefogás a nyolcból két képviselői helyet is elvitt a Fidesz elől. Csorbainak viszont nem sikerült, Mohács új, és ismét fideszes polgármestere egy volt bankár, Pávkovics Gábor lett.

A cikk a hirdetés után folytatódikHabár az is nagyon beszédes, hogy az MSZP-tag Csorbai Ferencnek, akit nem pártok , hanem a választásra összeállt ellenzéki szövetség jelölt, de több párt támogatásával, végül 40% feletti eredménnyel végzett.

A fideszes exbankár Pávkovics Gábor győzelme nem forgott veszélyben kizárólag az adatok alapján, hiszen kényelmes többséggel, 56,44%-kal nyert versenytársaival szemben. A Mi hazánkos Bernáth Csilla 3,18%-ot ért el. Szekó József után tehát Pávkovics Gábor lett a következő fideszes polgármestere a Duna-parti városnak.

Két ellenzéki képviselő-jelölt, dr. Szigeti József (ő 48,03%-os, fideszes ellenfele 44,89%-os eredményt ért el) és Rózsahegyi Áron (48,13%-kal) nyerte meg a saját körzetét – ők tehát közvetlen mandátumot szereztek. Utóbbi győzelme azért is érdekes, mert a város egyik legismertebb emberét, dr. Csizmadia Csabát, a Mohácsi Kórházat vezető orvos-főigazgatót, Mohács korábbi alpolgármesterét utasította maga mögé. Dr. Csizmadia csupán 18 szavazattal maradt alul, ő 46,86%-ot szerzett.

A Mi Hazánk nem szerzett mandátumot. A Fidesznek megnyugtató többsége van, de tartunk tőle, hogy attól a hírtől, hogy Mohácson a 12 helyből ” csak” 8-at vitt el a Fidesz és 4 hely jutott az ellenzéki összefogásnak, a Fidesz-vezérkarban nem kezdenek el örömükben tapsolni.

Szekó József lánya is képviselő lett

Közvetlenül jutott viszont a mohácsi képviselő-testületbe a néhai Szekó József lánya, Szekó Zsófia, aki korábban nem vállalt efféle politikai szerepet. Ő a saját körzetét a szavazatok több mint felének megszerzésével hozta, a VAN jelöltje nem ért el 40 százalékot ebben a körzetben, ahol egy erősebb független és egy Mi hazánkos jelölt is indult.

23.10 Pávkovics Gábor így köszönte meg

„Tisztelt Mohácsi Polgárok,az elmúlt egy évben egy tragikus esemény következtében a városunkban kialakult egy nem várt állapot. Sokan érezhették akkor is, hogy a helyzet méltatlan Mohács demokratikus múltjához. Ezúton köszönjük választóinknak, hogy kitartottak mellettünk és egyértelműen az elmúlt 20 év stabilitásának, sikereinek és társadalmi nyugalmának folytatása mellett tették le a voksukat. Egy év tétova kényszerpályát követően ismét teljes erővel, feltűrt ingújjal, és a lakosságot megillető alázattal folytathatjuk a munkát szeretett városunkért, Mohácsért. Bízom benne, az elmúlt hetek, sőt hónapok sokszor gyűlölettől sem mentes hangnemét, az irányunkban megnyilvánuló igazságtalan sárdobálást felváltja az általunk mindvégig képviselt higgadtság és az egymás iránti tisztelt. A célokra, az eredményekre, Mohács jövőjére fogunk összpontosítani.Ahogyan a városi közgyűlés tagjaként is tettem, ezután polgármesterként is minden mohácsiért fogok dolgozni legjobb tudásom szerint.Köszönjük a bizalmukat!” – írta politikusi Facebook-oldalán Pávkovics Gábor.

23. 15 Csorbai Ferenc még nem szólalt meg

Csorbai Ferenc, a VAN jelöltje, aki majdnem egy éven át volt Mohács polgármestere, egyelőre nem adott ki közleményt (a Szabad Pécshez legalábbis nem jutott el, és másutt sem olvastunk friss nyilatkozatot tőle), sem politikusi portálján, sem Facebook-oldalán nincs egyelőre bejegyzés.

Ma napközben viszont több posztja is volt a Facebookon, és az egyikben arról a gyanúról írt és beszélt másodmagával, hogy akár választási csalás is történhetett Mohácson.

KategóriákMETÁL