Egyetemi, PÉTÁV-os, önkormányzati fejlesztések és persze a labdarúgóakadémia építése után egy újabb sikeres pécsi-baranyai pályázatot mondhat hamarosan magáénak a B Bulid & Trade Kft.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tegnapi közgyűlésen fogadták el azt az előterjesztést, mely szerint az új vásárcsarnok jelentősen megdrágult és a nyílt közbeszerzésre érkezett legalacsonyabb ár is nettó 560 millió forinttal meghaladta a rendelkezésre álló összeget. Ez azt jelenti, hogy nettó 3 milliárd forintba kerül majd az új csarnok, és a környék forgalmának átalakítása.

Szóval a városvezetés a jelentős drágulás ellenére nem tett le a 4 éve bejelentett presztízsprojektről: átcsoportosításokkal és ún. ráemeléssel (megkérik a támogató szervezetet hogy adjanak még pénzt) teremtenék elő a jelenleg még hiányzó forrást. A döntés után most a beérkezett ajánlatok összegzéséből az is kiderült, hogy az említett legjobb ajánlat a Bánki Erik felesége cégének is több alkalommal dolgozó B Build & Trade Kft.-tól érkezett. Az ex-ralis Benik Balázs cégének sikereit ebben a cikkben foglaltuk össze.

A nyertes cégen kívül még három ajánlat érkezett: a Strabag nettó 4 milliárd Ft-os, a ZÁÉV nettó 3,3 milliárd Ft-os, míg egy pécsi cégekből álló konzorcium (KŐHÁZ, Sztráda92, Gépész-Tér) 3,8 milliárd Ft-os ajánlata.

KategóriákMETÁL