Engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években, köztük Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt is, írja a Blikk.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindezt a bulvárlap arra hivatkozva írja, hogy erről bejelentést kapott az ügyészség. A Blikk szerint a megfigyeltek közt volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos is, de egy “celeb” is, illetve több olyan ligetvédő civil is, akik a budapesti városligeti fák kivágása ellen tüntettek.

A Blikk információi szerint a megfigyelésekre a felderítő főosztály vezetője adott utasítást, a nyomozók emiatt követték a célszemélyek mozgását, fotózták és le is videózták őket. Az ügyben a rendőrséget megkereste a Blikk, de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre. Hadházy azt nyilatkozta, hogy nem érte váratlanul ez a hír, nem lepődött meg, és folytatja korrupcióellenes politikusi tevékenységét.

Hadházy Ákossal épp tegnap készített rövid, videóinterjút a Szabad Pécs azt követően, hogy a Volvo-gate ügy tegnapi tárgyalásán meghallgatták Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőt is.

Pegasus-gate: Kezdeményezik a nemzetbiztonsági bizottság összehívását
KategóriákMETÁL