Pontosabban szűk egy évvel később. Bognár Szilvia most már a DK-t is erősíti, eddig független alpolgármestere volt Pécsnek, amiképpen Péterffy Attila polgármester és Ruzsa Csaba is függetlenek (=nem tagjai pártnak), utóbbi külsős alpolgármesterként tevékenykedik.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Öröm számunkra, hogy Bognár Szilvia tagja lett a Demokratikus Koalíció egyre gyarapodó táborának” – írt a DK egy közleményben. Amiről a Szabad Pécs a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere, Bognár Szilvia politikusi Facebook-oldaláról szerzett tudomást, és amelyről részletesen az Ez a lényeg pécsi portálja adott hírt, nekik megküldte a DK a közleményt.

Az Ez a lényegen idézett DK-közlemény azt írja, hogy „Bognár Szilvia az ellenzéki együttműködés, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeként indult a 2019-es önkormányzati választáson, és közel 60 százalékos eredménnyel nyert egyéni körzetében. 1992 óta él a baranyai megyeszékhelyen, három gyermek édesanyja. A Pécsi Tudományegyetemen végzett politikai elemző, kommunikáció- és médiaszakértő.

A DK szerint Bognár Szilviával is megerősödve dolgoznak azon, hogy mihamarabb leváltsák az Orbán-rendszert és felépítsék az új Magyar Köztársaságot.

Mint ismeretes, a közelmúltban Bognár Szilvia nagyon más véleményen volt a ZSÖK új ügyvezetőjének megválasztásával kapcsolatban, mint a város másik két vezetője, a már említett Péterffy Attila és Ruzsa Csaba, Bognár Szilvia nem is szavazta meg Bleszity Péter kinevezését. Ugyanakkor a Bleszityet korábban is támogató (kinevezése ellen érveket fel nem hozó) MSZP és Jobbik pécsi városházi politikusai mellett a DK és a Momentum több pécsi képviselőjének az igen-szavazatára is szükség volt az új ügyvezető kinevezéséhez. Igaz, “cserébe” egy fontosnak tartott, de jó ideje jegelt koalíciós együttműködési megállapodásra került pont – illetve a megfelelő aláírások.

A feszültség akkor érezhető volt Pécs vezetői közt, így logikus feltételezés, hogy a szűk egy évvel az alpolgármesteri DK-s jelölés és kinevezés utáni belépés a Demokratikus Koalícióba erre a mostani helyzetre való egyfajta politikai reakció az alpolgármester részéről. Persze lehetséges, hogy csak véletlen ez az időbeli közelség.

Az ZSÖK-ügyvezető közgyűlési megszavazásának másnapján mindenesetre Bognár Szilvia ezt a posztot tette ki a politikusi Facebook-oldalára

KategóriákMETÁL