Elképesztő sebességgel száguldoztak Pécsett kedden, nem sokkal délelőtt 11 óra után a Szabad Pécs olvasói szerint. Volt, aki Kertvárosban látta az ámokfutó fekete Škodát és az azt üldöző 3-4 rendőrautót, más egy kicsivel később már a Budai vám környékéről hívott azzal, hogy akciófilmbe illő üldözés van a városban. Frissítve!!

A cikk a hirdetés után folytatódik



Hogy elfogták-e már az ámokfutó sofőrt (és esetleg utasait), vagy sem, egyelőre nem tudjuk, habár nagyon nagy meglepetés lenne, ha egy ilyen jelenetsor után meg tudna lépni az üldözött a nyomába eredő szirénázó rendőrautók elől . Habár már azt is hallottuk, hogy a város több pontján is látni nagy sebességgel közlekedő rendőrautókat, amelyek már nem egy másik autó nyomában haladnak, persze ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem a feltételezett bűnöző esetleges társait szeretnék kézre keríteni.

Természetesen megkerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, mi történt és frissítjük cikkünket, amint választ kapunk, vagy máshonnan tudunk megbízható részketeket, információt szerezni.

11.44 Olvasói jelzés alapján írjuk, hogy, Pécs keleti városrészében elfogták az ámokfutó autóst a rendőrök.

11.55 Részletek az elfogásról

Egyik olvasónk beszámolója szerint az autós üldözésnek (legalábbis egyik részének biztoisan) Meszesen lett vége, az egyik ottani Tom Market előtt fogták el a fekete autó vezetőjét egy fiatal férfit.

Még volt ideje kiszállni az autóból, mert már gyalog volt, futott át a Komlói úton, a Szeptember 6. tér felől, civilek üldözték, utána a rendőrök, a civilek kiabáltak más civileknek, hogy „fogják már meg!”, és aztán töübben fel is tartóztatták a férfit a Tom Market előtt. Úgy tudni, egy jobbkormányos autóról lehet szó.

11.58 Megsérülhetett több autó is az ámokfutás miatt

Olvasói jelzésre írjuk azt is, hogy egy rendőrautó oldalába bele is hajtott egy civil autós a Budai vámnál lévő Tescónál, az aztán meg is állt, nem tudott már részt venni az üldözésben.

12.10 Szabad Pécs-olvasói fotók a helyszínről

A fotók már az elfogást követően készültek.

13.10 Több rendőrautó is megsérülhetett

Olvasói, azaz nem hivatalos információk szerint nem csak a fent említett rendőrautó sérült meg az üldözés során, hanem legalább még egy, vagy még további kettő, azok már a Komlói úton. Ugyanígy írjuk, hogy összesen 8-10 rendőrségi jármű vehetett részt az üldözésben. Azt viszont továbbra sem tudjuk, hogy miért is üldözték a rendőrök a fekete autót, mert a rendőrség erről egyelőre nem közölt részleteket a hivatalos csatornákon és levelünkre sem válaszoltak egyelőre. Úgy tudjuk, a Komlói úton egy forgalmi jelzőlámpát is kivitt egy rendőautó a nagy üldözésben (persze lehetséges, hogy a fekete Skoda hajtott neki a lámpának, de az olvasóink beszámolója mást mond erről.

13.15 – Tegnap, Mohácson is üldöztek egy autóst, aki utána futva próbált menekülni

Ha nem is olyan szintű üldözéses jelenetek játszódtak le tegnap este Mohácson, mint ami ma késődélelőtt történt Pécsett, van hasonlóság a néhány perccel ezelőtt a Police.hu-ra kitett baranyai rendőrségi hírben. Azt írták ugyanis, hogy egy autóval közlekedő 37 éves mohácsi férfit akartak igazoltatni a rendőrök október 5-én este Mohácson, a Rét utcánál, azonban a férfi a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva tovább haladt.  A járőrök követni kezdték az autóst, aki pár perccel később a Szepessy térnél belehajtott egy parkoló autóba, majd kiszállt a járműjéből, és futva próbált menekülni. A rendőrök a Pécsi úton vonták végül intézkedés alá a férfit, és megállapították, hogy a sofőr el van tiltva a vezetéstől. A hátrahagyott autóban az átvizsgáláskor kábítószergyanús anyagot találtak. A férfival szemben alkalmazott drogteszt pozitív jelzést adott. A rendőrök előállították a rendőrkapitányságra és kihallgatták gyanúsítottként. A férfi ellen a kocsiban talált kábítószer gyanús anyagok miatt kábítószer birtoklás miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság, az egyéb szabálysértések miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek.

14.30 Befutottak közben Szabad Pécs-olvasói videók is

15.15 Videó az elfogásról

16.40 Kiadta közleményét a rendőrség

A Police.hu-ra feltöltött rendőrségi hír így szól:

„Egy gyorshajtót akartak megállítani a rendőrök Pécsett, az 57-es főúton 2020. október 6-án délelőtt. Az autót vezető férfi azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhaladt.  A járőrök követni kezdték az autóst, aki menet közben érintőlegesen nekiütközött egy rendőrautónak, egy másik rendőrautó az autós miatt nekiment egy jelzőlámpának, a menekülő végül Pécsett, a Pákolitz István utca és a Szeptember 6. tér kereszteződésénél karambolozott egy harmadik, civil jellegű rendőrautóval. A férfi ezt követően kiugrott az autójából, és futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták. A 23 éves pécsi férfiról kiderült, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív jelzést adott, ezért a sofőrt további intézkedések megtétele céljából előállították a rendőrkapitányságra.

A férfi ellen cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetését az ügyészség vizsgálja. A videófelvételek alapján a rendőrök összesítik a sofőr által elkövetett szabálysértéseket, és azok miatt szabálysértési eljárás is indul ellene.”

És publikáltak egy videót is:

KategóriákMETÁL