Pécs önkormányzata jövő kedden (október 13. 17.30-19.30) közmeghallgatást tart. A COVID-járvány miatt ezúttal nem a főtéren lévő városházán, hanem Kertvárosban, az ANK színháztermében tartják meg az éves kötelező közmeghallgatást.

A cikk a hirdetés után folytatódikA közmeghallgatás éves rendszerességgel történő megtartása minden önkormányzat törvényi kötelezettsége. Pécs önkormányzata ennek olyan módon tesz eleget, hogy közben mindent megtesz a pécsi polgárok egészségének megóvása érdekében, olvasható abban a pécsi városházi sajtóközleményben, amelyet csütörtökön kapott meg a Szabad Pécs.

Ebben a szellemben, azaz a koronavírus-járvány miatt választottak új helyszínt az eseménynek. A pécsi városháza díszterme ugyanis szakértők véleménye szerint sem alkalmas a célra a koronavírus megbetegedések növekvő számára tekintettel, ezért úgy döntöttek, hogy a megszokott helyszín helyett a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház Színháztermében (7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/D) tartják meg a rendezvényt. 

Az ANK Színházterme tágasabb, így a védőtávolság betartásával is több érdeklődőt tud fogadni, a termet pedig ennek megfelelően fogják berendezni. Ezzel együtt is szükség van egyéb óvintézkedések megtételére:

  • a közmeghallgatásra csak kézfertőtlenítés és lázmérést követően lehet belépni
  • az esemény ideje alatt a teremben csak maszkban lehet tartózkodni.

A közmeghallgatás fő témája a pécsieket komolyan foglalkoztató kérdés, az új vásárcsarnok fejlesztése lesz.

Természetesen ezt követően bármely más, a várost érintő közügyben is lehetőség nyílik kérdést intézni az önkormányzat felé.

A 2020. évi közmeghallgatására szeretettel várja a pécsi polgárokat Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, írták.

KategóriákPOP