A Bogdán-család ügyvédje, dr. Visegrády Zoltán írt ezzel kapcsolatban közleményt az ügyvédi irodája Facebook-oldalán. Bogdán László haláláról megalapozatlan elméletek születtek, a volt polgármester pedig a búcsúlevelében megnevezett egy embert, akit összefüggésbe lehet hozni a történtekkel.

A cikk a hirdetés után folytatódikArról, hogy az idén nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt, öngyilkosságot elkövetett Bogdán László búcsúlevelet hagyott, illetve, hogy nyomozás indult Cserdi önkormányzatának gazdálkodásával kapcsolatban, a Magyar Narancs másfél héttel ezelőtti, a cserdi választás előtt megjelent cikke számolt be elsőként. A Szabad Pécsen a cikket gyakorlatilag szó szerint idéztük, mert a helyszíni riport a Magyar Narancs és a Szabad Pécs együttműködésében készült.

Abban a cikkben, elsőként írtunk arról is a szélesebb nyilvánosságban, hogy a Cserdit egyebek közt híressé tévő zöldségtermesztő közmunkaprogram gyakorlatilag évek óta leállt már, és elhagyatottak azok a fóliasátrak, amelyekben termelték a paradicsomot és a paprikát. Ahogy arra is utaltunk, hogy a faluban lévő fejlesztésekkel, vagy elmaradt, félbeszakadt fejlesztésekkel kapcsolatban indulhatott a hűtlen kezelés miatti nyomozás, s hogy nagyon sok eltűnt pénzről is beszélnek. Valamint, hogy a nyomozás a Bogdán László által hátrahagyott búcsúlevél alapján történhetett, mert csupán két nappal a halála után már elindult a rendőrségi vizsgálat.

Beszéltünk ma, nem sokkal az ügyvédi Facebook-os bejegyzés posztolását követően dr. Visegrády Zoltánnal, aki annyit mondott, hogy a közleményen túl egyelőre nincs olyan további információ, amelyet el tudna mondani a sajtónak. A Szabad Pécs megkeresésére annyit elmondott még, hogy a másfél hete új cserdi polgármesterré megválasztott Bogdán Gyula (Bogdán László legidősebb öccse) kérésére képviseli a családot.

A bejegyzésben az ügyvéd említi, nem csak azt, hogy van búcsúlevél, hanem azt is, hogy Bogdán László öngyilkos lett, sőt minden más csak elmélet, s hogy a volt cserdi polgármester öngyilkossága a Cserdiben folyó és meghiúsult beruházásokkal hozható összefüggésbe. Azt is megemlíti, amit a fent már idézett korábbi cikkben ugyancsak írtunk, hogy a néhai polgármester megnevezett felelősnek egy személyt – akiről azt írtuk, hogy nem helyi lakos. Megjegyezzük, a nem hivatalos, de biztosnak mondható információink szerint ez az ember, ez a férfi nem azonos azzal a férfival, akit a Partizán által készített helyszíni videóriportban (lejjebb beágyazva cikkünkben) egy telekügy és egy cégvásárlás kapcsán említenek.

A Szabad Pécs nem hivatalosan arról hallott, ami ebben a videóriportban is elhangzik, hogy összességében akár több száz millió forintos hűtlen kezelés gyanújáról van szó, s ez több helyi, vagy Cserdit is érintő pályázattal, többek közt egy el nem készült bicikliút-pályázattal és a félbeszakadt hűtőházépítési programmal is összefüggésbe hozható.

Dr. Visegrády Zoltán és az általa képviselt Bogdán-család közleménye:

„Bogdán László családja, hozzátartozói képviseletében az alábbiakról tájékoztatom a sajtó képviselőit. Mint az már mindenki számára ismeretes, Bogdán László életének önkezével véget vetve, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Halálával kapcsolatban mindenféle megalapozatlan összeesküvés elméletek, legendák születtek.

Tény, hogy Bogdán László tragikus halála az általa megkezdett jelentős összegű beruházások meghiúsulásával hozhatók összefüggésbe, melynek oka egy általa kezdeményezett beruházás kapcsán keletkezett pénzügyi elszámolási probléma. Bogdán László szívügyének tekintette ezen beruházásokat, melyeket kezelni már nem tudott, minden erejét felőrölte a beruházások megvalósulásának sorozatos kudarca, melynek következményeit már nem tudta elviselni. Hátrahagyott búcsúlevelében megnevezett egy személyt aki ezen ügyekkel összefüggésbe hozható.

Tény, hogy Bogdán László halálát követően a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, hűtlen kezelés elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenleg is tart, az ügyről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást a nyomozóhatóság nem kívánt adni, Bogdán László hozzátartozói pedig nyilvánvalóan nem bírnak tudomással az ügy részleteiről. Bogdán László sajnálatos módon önmagát és családját megvédeni már nem tudja.

A fentiekre tekintettel nyomatékosan megkérjük a sajtó képviselőit, hogy Bogdán László hozzátartozóinak megkeresésétől, különböző találgatásoktól, feltételezésektől tartózkodni szíveskedjenek, ezzel is tiszteletben tartva az elhunyt és a gyászoló család akaratát

„Én nem játszom a polgármesterséget. Nem is tudom, hogy mi a fene az a polgármesterség. A szót tudom értelmezni, de igazándiból nem értem” – Bogdán László.”.

Visegrády Zoltán bejegyzését korábban a Pécsi Újság is szemlézte.

A Partizán videója

KategóriákMETÁL