Péterffy Attila úgy fogalmazott, hogy “mindannyian példát vehetünk a munkájáról”. Karácsony Gergely pedig arról beszélt, hogy a cigányok rövidebb életet élnek, és az alatt is rengeteg terhet cipelnek, s Cserdi polgármestere is cipelte sajátjaiét, a falujáét, sőt mindannyiunk közös terheit: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat. Olyan terheket, amelyektől már rég meg kellett volna szabadítanunk magunkat.

A cikk a hirdetés után folytatódikPolitikusi Facebook-oldalán posztolta az emlékező sorokat Pécs polgármestere Bogdán Lászlóról.

Rendkívüli hír: Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

„Mély megrendüléssel értesültem arról, hogy polgármestertársam, Bogdán László 46 éves korában elhunyt.

Mindannyian példát vehetünk a munkájáról, amit településvezetőként végzett. Sikerült Cserdiből egy mintafalut csinálnia: oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket. A falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Laci, szívszorító, hogy ilyen fiatalon mentél el. Remek kolléga voltál. Hiányozni fogsz.

Nyugodj békében!”

Nem csak Pécs polgármestere, hanem Budapest főpolgármestere is búcsúzott Cserdi vezetőjétől. Karácsony Gergely posztjábanegyebek mellett azt írta, hogy

„Talán túl sok terhet vállalt magára? Talán olyanokat is cipelt, amikről nem tudtunk? Csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat!”

KategóriákMETÁL