Úgy tűnik, a kormány tényleg az erőből ért. Vagy szerencséje volt a pécsi önkormányzatnak. Vagy a kormány belátta, hogy igazuk van. A lényeg mindenesetre: pluszpénzt kapott a pécsi önkormányzat az új pécsi vásárcsarnok felépítéséhez.

A cikk a hirdetés után folytatódik2020 júliusában, soron kívül döntött Pécs önkormányzata a vásárcsarnok projekt elindításáról annak érdekében, hogy a fejlesztés, amelyet fontosnak ítéltek meg a pécsiek, 2022 decemberéig meg tudjon valósulni – írta kedd délutáni sajtóközleményében a pécsi önkormányzat.

Minderre annak kapcsán emlékeztettek, hogy az október 5-ei Magyar Közlönyben megjelent egy kormánydöntés Orbán Viktor aláírásával, ami szerint a pécsi önkormányzat által, az új pécsi vásárcsarnok felépítéséhez megigényelt többlettámogatás összegét teljes egészében biztosítja a kormány Pécs számára.

Mint fogalmaztak, Pécs önkormányzata üdvözli a kormány döntését, amellyel véleményük szerint korrekt, szakmai lépést tett annak érdekében, hogy az új vásárcsarnok biztosan megvalósuljon.

Felidézték a közleményben, hogy 2019 októbere előtt, az előző ciklusban lefolytatott közbeszerzés eredményeként 416 millió forintos hiányt kellett a mostani városvezetésnek kipótolnia ahhoz, hogy a megítélt uniós támogatást ne kelljen visszatéríteni, és új vásárcsarnok szolgálhassa a pécsieket. Ezt részben saját forrásból, részben beruházási hitelből biztosította az önkormányzat. Ugyanakkor a döntés meghozatalakor is hangsúlyozták, hogy abban bíznak, hogy ezt a hiányzó összeget a kormány uniós forrásból pótolni fogja.

Nekiállnak Péterffyék az új pécsi vásárcsarnoknak

És ezek szerint ez most megtörtént. A Magyar Közlönyben megjelent kormányzati döntést a pécsi önkormányzat sajtóközleménye előtt már kiszúrta a Pécs Aktuál.

Azt ifj. Ruzsa Csaba gazdasági ügyekért felelős pécsi alpolgármerster mondta el korábban, hogy azért kellett nekiállni a csarnok megépítésének, illetve a konkrét előkészületeknek, mert úgy számoltak, hogy július végéig döntést kell hozniuk arról, hogy elkezdik-e vagy sem, maennyiben 2022 végéig be akarják fejezni az építkezést – márpedig addig az uniós projekt miatt ezt meg kell tenniük.

KategóriákMETÁL