Mindezt Hoppál Péter jelentette be a saját Facebook-oldalán.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs befejezik a Dárdai Labdarúgó Akadémia építését is, írta friss Facebook-os posztjában a fideszes országgyűlési képviselő.

Amúgy az előzmények ismeretében ez várható döntés volt.

10.25 – Mint azt a Szabad Pécs is megírta korábban ugyanis, Orbán Viktor már rábólintott előzetesen az új magyarországi stadion felépítésére, amelyről többször tárgyalt Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselővel, a PMFC korábbi elnökével. Most ehhez képest a szükséges, és ebben az esetben valószínűleg szinte csak formalitásnak tekinthető kormánydöntés születhetett meg.

10.27 – A PMFC honlapján és közösségi oldalán egyelőre nincs szó a klubot érintő kormánydöntésről.

10.40 – Még nincs nagyságrend sem és pontos helyszín sem, de van egy jó tippünk

A leendő új pécsi stadion helyszíne is foglalkoztatja a pécsieket és a futballszeretőket. Több lehetséges helyszín is felmerült, a Verseny utca, az Expo Center és a Rátgéber Akadémia szomszédsága, valamint a Tüskésrét is, de a Szabad Pécs nem hivatalos forrásból arról értesült, hogy szinte bizonyos az, hogy az új pécsi futballstadion is Kovácstelepen, illetve annak szomszédságában a Bolgárkertben, a már épülő Dárdai Utánpótlás Akadémia közelében fog felépülni.

És, hogy mennyiért is épülhet meg? Erre csak tippelni lehet, de az általunk megkérdezett hozzáértők szerint nagyjából 20 milliárd forintba fog kerülni az új pécsi stadion, amennyiben valóban 8-12 ezer fő közti befogadóképességű “arénát” építenek majd, amint arra többen is számítanak a pécsi futballbt belülről ismerő forrásaink közül.

KategóriákPOP