A pécsi városvezetés elmúlt egy évét értékelte egy sajtótájékoztató keretében Hoppál Péter. Az ezúttal online is követhető sajtótájékoztató címe: “Mérlegen a pécsi baloldal első éve”  volt. Friss ügyek is szóba kerültek.

A cikk a hirdetés után folytatódikDisclaimer: A Szabad Pécs az online közvetítés lehetőségét kihasználva online követte az eseményeket.

Egyvalamit azonban biztosan tudtunk, még mielőtt elkezdődött a tájékoztató: hogy pénzügyi nehézségek és kormányzati ellenszél ide, COVID-járvány oda, Hoppál Péter bizonyosan nem lesz elégedett a pécsi városvezetés egy évével.

A nyilvánvaló megállapításon túl a legfontosabb, a sajtótájékoztatón elhangzottakat az alábbiakban soroljuk – illetve a politikus összefoglalója utáni, már nem közvetített részről is írunk, ahol a Pécsma újságírója kérdezett csupán, azt a részt tőlük, az ő cikkükből vettük át.

A régi pécsi baloldal visszatért és irányít a háttérből, persze ott van az új baloldal is, szivárványszínű csapat állt össze, a koalcíó pártjai mind-mind a saját érdekeiket nézik, és hol nyilvánosan hol a háttérben megy a civakodás a hatalomért.

Nem volt igazi városfejlesztés, annál inkább használták ki ezt az időt politikai tisztogatásra és saját emberek kifizetésére a pártok.

Péterffy az első év után, és ami abban történt, nem nevezhető már civil polgármesternek.

Nem volt adócsökkentés.

Nem történt gazdaságfejlesztés.

Nem a pécsiek irányítottak, nem Pécs érdeke volt a fontos, Budapestről jöttek tanácsadók és cégvezetők.

Nem vették figyelembe a szakemberek, a civilek és az ellenzék javaslatait.

Pécs az autós üldözések városa lett. (Ennek az igazságtartalma nyilván nulla, de nem tudtuk kihagyni. Mert adódik egy kérdés, hogy az új, fideszes polgármester és az egy eset miatt Mohács is az autós üldözések városává vált volna?)

Péterffy nem tűnik rossz szándékú vezetőnek, sőt próbál is jó városvezetőként viselkedni, de a pártok a háttérből igyekeznek őt irányítani.

A Pécsma aztán megkérdezte, hogy mit gondol a képviselő arról, hogy miért adta oda ingyen a kormányzat a Király utcai, korábban állami tulajdonban lévő FEK-et a Fidesz-közelinek tartott, a Mathias Corvinus Collegiumot (MCC) fenntartó alapítványnak. Az önkormányzati lap beszámolója szerint a politikus megköszönte a kérdést, válaszolt is, de az ingyenesség okára nem szolgált magyarázattal.

Amúgy azt mondta el, amit lapunk már tegnap este megírt EBBEN a cikkben. Hogy mennyire örül, hogy ilyen jó alapítvány és kollégium fejlődik a városban és hogy az épület megújul végre. A politikus szerinte ő tehát nem Pécs ellenében, hanem Pécs érdekében szavazott nemmel, amikor Keresztes László Lóránt tiszti kaszinós parlamemnti módosítójára mondott nemet a többi baranyai Fidesz-KDNP-s képviselővel egyetemben.

KategóriákMETÁL