Aminek a tudomány áll a középpontjában, szögezték le az együttműködési megállapodás tegnapi aláírásakor.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tudomány áll annak az együttműködési megállapodásnak a fókuszában, amely a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) között november 18-án köttetett, közölte a Pécsi Tudományegyetem csütörtökön. Az erről szóló első híradás az egyetemi lap, az UNIV Pécs online oldalán jelent meg.

A KNBSZ fő tevékenységei közé tartozik Magyarország függetlenségének védelme, a magyar katonák támogatása. Ennek érdekében a KNBSZ végrehajtói szinten alapkutatást, alkalmazott kutatást és kísérleti fejlesztést folytat.

A tegnapi pécsi megállapodás értelmében képzési programok, előadások, oktatási anyagok, konferenciák, illetve közös pályázatok és kiadványok képezik az együttműködés alapját, írta az UNIV Pécs. Mindezen túl az oktató- és tudományos kutatómunkát végzők, valamint a doktori képzésben résztvevők részére kölcsönös oktatási, kutatási és publikációs lehetőséget is biztosítanak a felek.

A megállapodást dr. Béres János altábornagy, a KNBSZ főigazgatója, dr. Miseta Attila, a PTE rektora és Decsi István, a PTE kancellárja írták alá szerdán, a PTE Szenátusi Tanácstermében.

KategóriákPOP