A pécsi polgármesteri hivatal újabb két munkatársa kapta el a koronavírust, tudatta hétfőn délután a pécsi önkormányzat. A hivatal Jogi és Szervezési Főosztályának két munkatársa a hétvégén kapta kézhez pozitív teszteredményét. Egyikük pénteken lett rosszul, közvetlen kollégájánál pedig szombaton jelentkeztek a tünetek.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz önkormányzat megkezdte a két munkatárssal szoros kapcsolatba került dolgozók tesztelését és a kontaktkutatást, olvasható a közleményben. A hivatal munkatársainak felénél egyébként hétfő óta otthoni munkavégzést rendeltek el, ezzel biztosítva az önkormányzati munka folytonosságát.

A Tüke Busz Zrt.-nél a folyamatosan végzett tesztelések eredményeként négy – nem autóbuszvezető – munkavállalónál is beigazolódott, hogy koronavírussal fertőzöttek. Ők jelenleg otthonukban vannak, enyhe tünetekkel vagy tünetmentes állapotban. A társaság folytatja a teszteléseket, különös tekintettel az érintett munkatársak közvetlen kontaktjaikra.

Tovább nőtt a koronavírus-fertőzött dolgozók száma a Pécsi Városközponti Óvoda Kodály Zoltán Utcai Tagóvodájában is. Két munkatárs kapta kézhez a napokban pozitív koronavírus tesztjét, a kontaktkutatás során velük együtt összesen 9 dolgozó és egy 10 fős gyermekcsoport került járványügyi megfigyelés alá.

A tagóvodában a korábban november 30-ig elrendelt rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal december 4-ig hosszabbította meg.

Címkék:
KategóriákMETÁL