Kevesebb, mint három órával az esemény előtt jelentették ezt be Gulyás Gergelyék.

A cikk a hirdetés után folytatódikMa délután egy órára rendkívüli kormányinfót jelentettek be Gulyás Gergelyék. A kormányingókra a vidéki független lapok többségét soha nem hívják meg, sőt a részvételükre vonatkozó kérdéseket is semmibe veszik (a Szabad Pécs is többször jelezte, hogy részt kíván venni, mert vannak dél-dunántúli ügyek, amelyekre rákérdeznénk, mindhiába). Pedig a kormányinfót tartók és szervezők a közös pénzünkből fizetett állami alkalmazottak, akik közvetve a mi beosztottjaink, és a vidéki független lapok olvasóinak is megfjár a több helyről való tájékoztatás joga, márpedig egyes, őket érintő kérdéseket sajnos manapság csak ilyen helyeken való kérdezéssel lehet feltenni a hatalom gyakorlóinak.

Persze, az is köztudomású szintem, hogy a kormányinfókra az ország második legolvasottabb hetilapját, a Magyar Hangot nemhogy nem hívják meg, hanem rendszeresen kitiltják onnan.

Hogy a mai kormányinfót miért hívták össze, az nagyjából sejthető, valószínűleg szó lesz az OMSZ vezetőinek menesztéséről és a tűzijáték elhalasztásáról (ha mégsem, ezt biztosan fel fogják hozni az újságírók a kérdéseikben).

A másik, hogy Magyarország, pontosabban a magyar kormány elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak “a költségvetési kondicionalitási eljárásban” – ezt a még a Völner-Schadl-botrány ellenére is, és számos, a magyar sajtóval és a magyar jogállamisággal kapcsolatos hazug nemzetközi, nagy nyilvánosság előtti nyilatkozat, de minimum szándékos csúsztatás ellenére is a miniszteri székben ülő Varga Judit igazságügyi miniszter írta ki politikusi Facebook-oldalára.

Egészen biztosnak tűnik, hogy ez lesz az egyik olyan ügy, amiről szó lesz a rendkívüli kormányinfón. D az biztos, hogy ez lenne a másik a már fentebb említetten túl, amelyről Gulyás Gergelyéknek beszélniük kellene ma délután. Már csak azért is, mert bődületesen sok pénzt veszíthet el Magyarország, ha nem kapja meg az eddig nem küldött uniós forrást, 11 ezer milliárd forintot. Éppen a nagyságrend miatt egyébként azt lehet feltételezni, hogy a pénz egy részét biztosan megkapjuk, a kérdés csak az, hogy mekkora részét, mikor és milyen feltételekkel. Pletykák szólnak arról is, hogy a magyar kormány feltételekkel ugyan, de vállalná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást is – meglátjuk majd, talán már ma délután erről is többet tudunk majd.

Persze az is lehet, hogy egészen más ügyek miatt hívták össze, akár a benzinárstop, akár a rezsicsökkentés, akár az orosz-ukrán háborút érintő kérdések valamelyike is lehet a fő téma.

Címkék:
KategóriákMETÁL