Újabb két pécsi óvodában jelent meg a koronavírus-fertőzés, amely miatt rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal, írta sajtóközleményben a pécsi önkormányzat. Három dolgozó igazoltan fertőzött, de további tíz munkatársnak is vannak koronavírusos tüneteik.

A cikk a hirdetés után folytatódikNovember 20-áig, péntekig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában, olvasható a pécsi önkormányzat hétfő délutáni sajtóközleményében.

Azt írták, hogy vasárnap estig az intézmény két munkatársa kapta kézhez a pozitív koronavírus-tesztjét, további hét dolgozó pedig a betegségre utaló tünetekkel táppénzen van, mindannyian tesztelésre várnak. 

A négy csoportban összesen 90 gyermeket ellátó intézmény dolgozóinak létszáma emiatt annyira lecsökkent, hogy az óvodában rendkívüli szünetet kellett elrendelni.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei a héten nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét, ügyeletet biztosítanak. 

A Kertvárosi Óvoda Melinda utcai tagóvodájában is felütötte fejét a fertőzés, itt egy munkatárs kapta el igazoltan a vírust, ő csaknem tíz nappal ezelőtt volt utoljára dolgozni. További három munkatárs a betegség tüneteivel jelenleg táppénzen van, várják tesztelésüket. A kétcsoportos óvoda jelenleg biztosítani tudja a gyermekek ellátását.

A pécsi önkormányzat a közleményben leszögezte, hogy a város által fenntartott valamennyi óvodában folyamatos a vírusellenes szerrel végzett fertőtlenítő takarítás. Fontos kiemelni szerintük azt is, hogy a járvány megfékezéséhez nélkülözhetetlen a családok és az óvodák felelős együttműködése.

Azt kérik éppen ezért, hogy a betegség tüneteit magukon észlelő, és az elhúzódó tesztelés miatt akár napokig eredményükre váró szülők lehetőség szerint ne küldjék óvodába még tünetmentes gyermekeiket se, mert ezzel az egész közösség egészségét és az intézmények folyamatos működését veszélyeztetik.

Mint megírtuk, a pécsi belvárosi óvodában meghosszabbították rendkívüli szünetet három csoportnak, mert két óvodai munkatárs is, akik bár már gyógyultnak voltak minősítve, tüneteket észleltek magukon, azt követően, hogy egy hete ismét munkába álltak. A fertőzéstől ott nem kellett tartani, de ott is a bevethető dolgozók létszámának csökkenése miatt nem lehetett folytatni a nevelési munkát egyelőre.

Pénteki cikkünkben szóltunk arról is, hogy a Keleti Városrészi Óvoda Majorossy utcai Tagóvodájának egyik dolgozója a múlt csütörtökön kapta kézhez pozitív eredményét, s a kontaktkutatás eredményeként az óvoda 11 munkatársa, valamint 3 gyermekcsoportból összesen 39 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá, ami miatt az Oktatási Hivatal az óvodában 2november 21-ig​ rendkívüli szünetet rendelt el.

KategóriákPOP