Gyurcsány Ferenc vasárnap délutáni uránvárosi lakossági fórumán, ahol a DK elnöke sok vizet ivott és természetesen Orbán Viktor is szóba került. Az ember szerint, aki utoljára vitatkozott miniszterelnök-jelöltként vele, Orbán Viktor nem nemzetet akar egyesíteni, hanem a 2018-ban rá szavazó 2,5 millió embert próbálja folyamatos ellenségkereséssel és háborús retorikával egyben tartani.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz igazi Gyurcsány-show-ból kaptak ízelítőt vasárnap egy uránvárosi utcai lakossági fórumra látogatók, akik azt is gondolhatták a szenvedélyes és teátrális beszéde közben folyton mozgó, fel, s alá járkáló Gyurcsány Ferencet nézve, hogy ha nem is úgy, ahogyan azt Orbánék értették (és szeretnék), de mégiscsak lehet valami a Stop Gyurcsány szlogenben.

Az előválasztási roadshow egyik állomása volt az Uránváros, ahol Gyurcsány Ferenc a Pécset is érintő két baranyai választási körzet DK-s, illetve DK által támogatott jelöltje, Szakács László és Nemes Balázs, s természetesen a DK előválasztási miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára kampányát igyekezett támogatni. Ezért érkezett.

Az egyórás program második felében a helyiek kérdezhettek a volt miniszterelnöktől, majd szelfizni lehetett vele.

Természetesen sokat beszélt Gyurcsány Ferenc Dobrev Kláráról, de saját magáról is, arról is, hogy mi volt, amikor ő tíz évet itt, Pécsett élt. Dobrev Klárának igaza van abban, hogy ha kormányváltás lesz, akkor is az egyik első dolog hogy le kell bontani a NER-t, különben Orbánék ellenzékből is ledarálják az új kormányt. Amúgy Gyurcsány szerint megbékélésre van szükség, vége kell legyen az ország megosztottságának, a folyamatos gyülöletkeltésnek, az egymás ellen hergelésnek. Gyurcsányt a Pécs Pride-ról is kérdezték, de kikerülte a konkrét választ, azt mondta, hogy a közhatalomnak nem kell szerelem dolgában állást foglalnia, annak mással kell foglalkoznia, oktatással, egészségüggyel például, a hatalomnak meg engedni kell, hogy szabadon szeressenek az emberek.

Az előválasztási rendszer leállásáról is kérdezték, amelyre azt mondta, hogy hétfőn folytatódni fog, terheléses támadást kapott a rendszer, 2022-ben pedig azzal lehet ezt kivédeni hogy ott kell lennie az ellenzék küldöttjeinek az összes szavazókörben, 2018-ban háromezerben nem voltak ott. Márpedig akkor még kézzel van lejegyezve minden, ezért kell ott lenniük és ellenőrizni, mert

„akkor még nem lehet csalni” – fogalmazott.

A Szabad Pécs a fórum facebookos közvetítése után egyetlen kérdést tudott feltenni a DK elnökének, arról, hogy visszaléphet-e a kampánytól, hiszen éppen az esemény napján, szeptember 19-én, vasárnap jelentették be, hogy 400 ezer aláírásnál tart Orbánék Stop Karácsony Stop Gyurcsány kampánya, és látható, hogy a Fidesz elsősorban rá építi fel az ellenzékkel szembeni kampányát. A válasz a videóban látható.

KategóriákMETÁL