Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek első fokon egy férfit, aki a Facebookot arra használta, hogy ismerősöket gyűjtsön álprofilokon keresztül, majd azok ismerőseihez eljutva kiskorú lányokat zaklasson. Pontosabban: megismerkedésük után videóhívás segítségével mutogassa magát. A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék kedden helybenhagyta az elsőfokú határozatot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Törvényszék oldalára került ki nemrég egy keddi, jogerős bírósági határozat-részlet, amely egy szeméremsértő férfival szembeni eljárás lezárásáról szólt. A közlemény szerint a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, de a másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék, december 8-i végzésével helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság május 5-i ítéletét, amellyel Gy. I. vádlott férfit, mint különös visszaesőt, 2 rendbeli szeméremsértés vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 2 hónap börtönre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. A férfinak mintegy félmillió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. Az ítélet szerint a férfit nem lehet feltételesen sem szabadlábra helyezni.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott 2018 végén, otthonában, saját számítógépéről több, valótlan Facebook-profilt hozott létre annak érdekében, hogy azokat később szeméremsértéshez használja fel.

A vádlott az általa létrehozott valótlan tartalmú Facebook-profilokkal előbb ismerősöket gyűjtött a világhálón, majd olyan lányok Facebook-profilját kereste fel, akikkel valamilyen közös ismerősön keresztül kapcsolatba tudott lépni. Miután az általa kiszemelt két kiskorú sértettel a Facebookon megismerkedett, mobiltelefonon videóhívásokat kezdeményezett a sértettek irányába.

Az élő videóhívás kiskorú sértettek általi fogadásakor a vádlott a telefon kamerája előtt ülve önkielégítést végzett, merev állapotú nemi szervét a kiskorú sértetteknek mutogatta. A vádlott arca a videóhívás során nem látszott.

A vádlott szándéka nemi szervének más előtt történő mutogatásával és a más előtt végzett önkielégítéssel saját nemi vágyának felkeltésére és kielégítésére irányult.

KategóriákPOP