PÉCS – Bevették csütörtökön délután a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium 12. A osztályá­nak tablóját a Király utcai Frei kávézó kirakatából. A tabló vizuálisan is rendhagyónak mondható, de főleg azért, mert az osztályfőnök helyettes kiskutya, Nudli, a hét esztendős pumi is látható rajta. A ballagás után ismét látható lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódikHétfőn kezdődnek az idei érettségi vizsgák, pénteken és a hétvégén országszerte ballagásokat tartanak, így a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumban is. Éppen ezért az iskola végzőseinek tablói is láthatóak voltak már szokás szerint az elmúlt napokban a belvárosi kirakatokban. Így a Művészeti 12. A osztályának több szempontból különleges tablója is. A zenész osztálynak ugyanis az osztályfőnök, Farkas Tamás, a pécsi Misina Állatvédő Egyesület elnökének Nudli nevű, hét esztendős pumi kiskutyája is. A magyar terelőkutya ugyanis egy terápiás kiskutya, amely aktívan részt vett az osztály életében, sőt tiszteletbeli osztályfőnök helyettesnek is kinevezték, volt már, hogy osztályfőnöki órát is ?tartott?.

Az osztáylfőnök és diákjai, valamint Nudli közti különleges kapcsolat újabb bizonyítéka az osztály rendhagyó tablója is. Azon ugyanis nem csak egy csoportkép található, s a növendékek hangszerekkel együtt készített portréképei, de a kiskutya ?portréfotója? is, osztályfőnök-helyettes aláírással.

A tablót ma, csütörtökön délután vették be a kirakatból, a ballagásra visszavitték az iskolába, de amint azt a Szabad Pécsnek Farkas Tamás elmondta, a ballagás után, a hétvégén vagy hétfőn már újra látható lesz.

KategóriákPOP