A Széchenyi téri Mindenki Karácsonyfája mellett idén is több pécsi városrészben áll majd karácsonyfa, amelyeket ezekben a napokban állítják és díszítik fel a Biokom NKft. munkatársai. Idén először Pécs-Hirden is lesz városrészi karácsonyfa, az a jövő hét elejétől visz ünnepi hangulatot a környék lakóinak mindennapjaiba, közölte a pécsi önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA keleti városrészben tavaly először állított karácsonyfát a város, miután kiderült, hogy az ebben a városrészben korábban rendszeresen feldíszített, ültetett fenyő felé kevesen járnak. A városvezetés ezért tavaly a Komját Aladár utcában, a városrész központjában állította fel a meszesi karácsonyfát. Ugyanide kerül az idei is, ezt egy Margit utcai család ajánlotta fel a városnak. A fát pénteken állítják fel, és a jövő hét elején díszítik majd.

Idén újdonság, hogy Pécs-Hirdre is kerül karácsonyfa, ezt a városrész lakói kérték. Ennek felállítására a betonba ágyazott tartószerkezet megszilárdulásáig, vagyis jövő hét szerdáig kell várni. A fa helyszínét a terület önkormányzati képviselője és a lakosság bevonásával választották ki, a városrész dísze a Zengő utca és a füves sportpálya közötti területen fog állni.

Uránvárosban a 17 emeletes épület előtti téren állítják fel azt a 9 méteres, dús, tobozokkal teli duglászfenyőt, amit egy újhegyi család ajánlott fel a városnak.  A nyugati városrészbe ezen kívül még egy fa kerül, a Magyarürögi út és a Rácvárosi út kereszteződésében egy 7 méter magas jegenyefenyő, amit egy régi Kertvárosban élő család kertjéből szállítottak a helyszínre. Mindkét fenyőt hétfőn díszítik fel karácsonyi égővel és díszekkel.

Kertvárosban a Csontváry sétány melletti parkba egy 8 méteres ezüstfenyőt állítanak, amit Szederkényből, egy műhely udvarából szállítottak a helyszínre. Erre a fenyőre pénteken felkerül a karácsonyi világítás, a díszeket pedig jövő hét elején helyezik el rajta. Szintén a jövő héten díszítik fel Rózsadomb karácsonyfáját. Az ültetett fenyőt minden évben a közeli iskola diákjainak munkáival ékesítik, így lesz ez az idei adventkor is.

Színesebbé vált a főtéri Mindenki Karácsonyfája is. A Biokom munkatársai újabb díszeket helyeztek fel a 17 méter magas fenyőre, alá pedig egy fából készült kisvonatot és néhány jelképes ajándékcsomagot helyeztek az ünnepi hangulat jegyében.

Címkék:
KategóriákPOP